כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לבורקס תרד וגבינות עם עשבי תיבול

מאפה שבלולי משגע שמורכב ממעטפת פילו פריכה ומתפצפצת ובתוכה מלית רכה של תרד מבושל ותערובת גבינות נהדרת עם פסטו, עירית ופטרוזיליה. כך תכינו את הבורקס המושלם הזה בבית ותסגרו פינה לארוחת ערב או בראנצ' מפנק (מתכונים, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' באייר | 13.04.21
בורקס תרד וגבינות עם עשבי תיבול
בורקס תרד וגבינות עם עשבי תיבול (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת בצק פילו, מופשר לילה במקרר
  • ספריי שמן או חמאה מומסת להברשה
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום שחור ושומשום לבן

למלית:

  • 1 כוס עלי תרד
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 10 עלי עירית, קצוצים
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 250 גרם גבינת פטה למריחה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
  • 125 גרם גבינה צפתית, מגורדת
  • 2 כפות גדושות פסטו ביתי <a href="https://www.kikar.co.il/386345.html">לחצו למתכון</a> (או קנוי)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה נקי ואת שאר העלים עוטפים במגבת, כדי שלא יאבדו לחות וישברו.

2. מברישים את העלה בחמאה מומסת או בשמן. מניחים עליו עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו בחמאה או בשמן.

3. בקערה גדולה, מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי המלית. בשלב זה ניתן להוסיף למלית זיתים שחורים או ירוקים פרוסים או קצוצים, או פטריות קצוצות גס ומוקפצות בחמאה.

4. מניחים כמות נדיבה מהמלית בפס לאורך (ולא לרוחב) של מלבן עלי הפילו ומגלגלים לרולדה ואז לשבלול.

5. מכינים כך 5 בורקסים, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בביצה טרופה, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה. מגישים מיד, חם, לצד ביצים קשות וסלט ירקות.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22