כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאפה שמרים מלוח עם עגבניות מיובשות ופסטו

מאפה שמרים חלומי שאפשר להכין מקמח לבן או קמח כוסמין ועליו עגבניות מיובשות ביתיות ורוטב פסטו - ביתי או קנוי, לבחירתכם. מתכון למאפה שמרים מלוח ומעליו עגבניות מיובשות, פסטו, קצח, שומשום ושמן זית (מתכונים, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ג באייר | 05.05.21
מאפה שמרים מלוח עם עגבניות מיובשות ופסטו
מאפה שמרים מלוח עם עגבניות מיובשות ופסטו (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין או קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים

לעגבניות המיובשות:

  • 1 ק"ג עגבניות שרי, שטופות וחצויות
  • 3 כפות מלח גס
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית

תוספות לציפוי:

  • רוטב פסטו
  • שמן זית
  • שומשום לבן ושומשום שחור
  • קצח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת העגבניות המיובשות:
1. מפזרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים מעל במלח גס וסוכר ומזלפים את שמן הזית. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3 שעות.

הכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את רכיבי הבצק לפי הסדר במתכון, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ואז משטחים כל כדור בעזרת הידיים עד לקבלת עיגול בצק שמנמן.

4. בעזרת האצבעות, דוחפים את הבצק כדי ליצור דוגמת ריבועים ובכל פינה מניחים עגבנייה מיובשת.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. מורחים את הבצק מלמעלה בנדיבות ברוטב פסטו מעורבב בשמן זית, מפזרים שומשום שחור ולבן וקצח, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ששולי המאפה מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. כשהמאפה יוצא מהתנור, אפשר להבריש אותם ברוטב פסטו. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22