כיכר השבת

טעימות כל כך

מתכון ללחמניות נתלשות ורכות כמו ענן

מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים שתופחים יחד והופכים ללחמניות עגולות, צפופות ורכות עם מעטה שומשום קריספי מדהים - כל סועד תולש בתורו את הלחמנייה שלו. אוקיי, את שלוש הלחמניות שלו. לפחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
לחמניות נתלשות
לחמניות נתלשות (צילום: Andy Hay on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 1 כוס + 5 כפות מים חמימים (לא חמים מדי)
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 2 כפות חמאה מומסת / תחליף חמאה איכותי מומס / שמן זית
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, אם עובדים ידנית, מערבבים את המים עם השמרים והדבש ונותנים לתערובת לעמוד ולהעלות בועות במשך 5-10 דקות.

2. מחברים למיקסר וו לישה או עובדים ידנית ובמהירות נמוכה, מערבבים הכל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, השמן והמלח. כשהבצק מתחיל להתאחד, מגבירים את מהירות המיקסר / הערבוב ומעבדים במשך 8-10 דקות או עד שמתקבל כדור בצק חלק ונעים למגע.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ ומחלקים את הבצק ל-10-12 חתיכות במשקל שווה. מגלגלים כל חתיכה לכדור עגול ויפה, מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות או עד שהכדורים ממלאים את התבנית בצפיפות.

5. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מגביהים את החום ל-220 מעלות וכשהתנור חם, מברישים את הלחמניות בחמאה / תחליף החמאה / שמן זית ומחזירים לתנור ל-5 דקות או פחות - השגיחו מקרוב שהלחמניות לא יישרפו. מוציאים מהתנור, מצננים קלות ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22