כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לסקונס צימוקים: לחמניות חמאה מתוקות מהמטבח הבריטי

בכנות, אנחנו חסידים של סקונס, אבל לעתים קרובות כל כך, הם יוצאים יבשים ומתפוררים או קשים כאבן. אבל זה לא המקרה בסקונס הצימוקים המושלמים האלה, שהבצק שלהם כה פשוט, עד כי מומלץ לעבד אותו בידיים. הכי ביתי שיש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באלול | 30.08.22
מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות
מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס + 1 כף (185 גרם) רוויון
  • 1 ביצה גדולה
  • ¾3 כוסות (390 גרם) קמח לבן, מנופה
  • ¾3 כפות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 114 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות של 1.25 סנטימטרים
  • 1 כוס (145 גרם) צימוקים חומים
  • חמאה מומסת, להברשה

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בגודל של כ-33X45 סנטימטרים בנייר אפייה.

2. בכוס מדידה נוזלית טורפים קלות את הרוויון והביצה ומניחים בצד.

3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. זורקים את החמאה לתוך הקמח ומטמיעים אותה בקמח עם קצות האצבעות, עד ליצירת עיסה שדומה לחול רך. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים פנימה את תערובת הרוויון-ביצים ומערבבים קצרות עם הידיים / כף עץ / מרית גומי, רק עד לאיחוד ולקבלת בצק סטנדרטי.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מ-2 החלקים כדור ומגלגלים כל כדור לעיגול בקוטר 14 סנטימטרים ובעובי של 2.5 סנטימטרים. פורסים כל עיגול ל-6 חלקים ומעבירים אותם לתבנית עם רווח של לפחות 2.5 סנטימטרים ביניהם. מברישים את החלק העליון של כל חתיכה בחמאה המומסת.

5. אופים עד להתפחה והזהבה, 15-18 דקות. מגישים את הסקונס מיד, או נותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר.

יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים, או לפצל, להקפיא עד חודשיים ולאפות טרם ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22