כיכר השבת

"בסימן של התחלה" | עוגה לשבת

מתכון לעוגת קראנץ' תפוחים מבצק שמרים כרוך

ישנם סוגים רבים של מאפי שמרים, אך הקראנץ' - בצק כרוך - עולה על כולם. ההכנה אולי לא הכי פשוטה שיש, אבל עם קצת רצון טוב, תצאו המלכים של המטבח. מתכון מתוך הפקת "בסימן של התחלה" (מתכונים לשבת, אוכל)

שף קונדיטור גולי פנחסוב | כיכר השבת | א' בחשוון | 10.10.18
מתכון לעוגת קראנץ' תפוחים מבצק שמרים כרוך
(סטיילינג: לינוי לנדאו | צילום: דרור קאליש)

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקה מרשימה שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף קונדיטור גילי פנחסוב

2 תבניות | בינוני | חלבי

מרכיבים

לבצק:
250 גרם קמח לחם, מנופה
25 גרם סוכר
15 גרם שמרים טריים
90 מ"ל חלב
60 גרם ביצים
4 גרם מלח
25 גרם חמאה רכה
גרודה מלימון אחד
100 גרם חמאה לקיפול

למלית:
300 גרם תפוחים מזן גולדן דלישס, חתוכים לקוביות קטנות
80 גרם דבש
מעט מיץ לימון
מקל או קורט אבקת קינמון

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק. בעזרת וו לישה מעבדים עד לקבלת בצק הומוגני וחלק. יוצרים כדור, מכסים ונותנים מנוחה כ-15-10 דקות. משטחים את הכדור ומניחים בצורת מלבן שטוח (15/25 ס"מ) מניילנים ומכניסים למקפיא למשך שעה.

הכנת החמאה לקיפול:
יש לעבד קלות את החמאה בין שני ניירות אפייה, למידה של 15/12 ס"מ, כדי שתהיה הומוגנית לפני הקיפולים. מכניסים למקרר להתייצבות.

בעת הקיפול החמאה והבצק חייבים להיות בטמפרטורה קרה ונוחה לעבודה.

משטחים קלות את הבצק ומניחים את החמאה במרכז. מקפלים את שני צידי הבצק על החמאה. בעזרת מערוך מדקקים אותו בלחיצות על הבצק רק לאורכו.

בשלב זה אנו חייבים לרדד את הבצק במהירות כדי שהחמאה לא תתקרר בתוך הבצק ושלא ייווצרו לנו גושי חמאה. מרדדים למלבן ארוך באורך 60 ס"מ ומקפלים ל-4. מסובבים את הבצק רבע סיבוב ומרדדים שוב באותה דרך לאורך של 50 ס"מ. מקפלים ל-3 ומכניסים למקפיא למשך שעתיים.

הכנת המלית:
בקלחת מבשלים את התפוחים עם מקל הקינמון והדבש עד לצמצום כל הנוזלים.

לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון, מניחים לצינון ומכניסים לשק זילוף.

הרכבת העוגה:
מרדדים את הבצק הקר לעובי של 1 ס"מ ובעזרת סכין שף חדה חותכים לקוביות בגודל 1/1 ס"מ. מעבירים את הקוביות אל קערת סוכר (מומלץ להוסיף מעט קינמון וגרודת לימון) ומערבבים עד לציפוי. מניחים באופן חופשי את הקוביות המסוכרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים בין הקוביות את התפוחים בדבש.

מתפיחים כשעתיים (תלוי בטמפרטורת החדר) ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

אופן ההגשה: לזגג במעט דבש או באבקת סוכר ולהגיש.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23