כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לביסקוטי פיסטוק ושוקולד - עוגיות איטלקיות קראנצ'יות ועשירות

העוגיות הללו פריכות ומלאות בכל טוב ועם זאת, קלות מאד להכנה (שאורכת פחות מזמן האפייה בתנור, שדורש סבלנות כי אופים אותן פעמיים). לבסוף, טובלים את העוגיות בשוקולד (כאלו אנחנו, תמיד אוהבים להגזים) אך בהחלט אפשר לוותר עליו (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת | ט' בשבט | 04.02.20
ביסקוטי פיסטוק ושוקולד - עוגיות איטלקיות קראנצ'יות ועשירות
ביסקוטי פיסטוק ושוקולד - עוגיות איטלקיות קראנצ'יות ועשירות (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לביסקוטי:

  • 2 ביצים
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית / מחית וניל
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 140 גרם (1 כוס) פיסטוק טבעי, שלם
  • 70 גרם (1/2 כוס) שקדים טבעיים, שלמים

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר, 60%-70%
  • 1 כף שמן קנולה
  • 30 גרם פיסטוקים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, השמן, הווניל והמלח לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח, הפיסטוקים והשקדים ומעבדים בידיים לבצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק על משטח מקומח למעין כיכר לחם קטנה.

4. מניחים על גבי נייר אפיה, אופים במשך 25 דקות ומצננים לחלוטין.

5. מחממים תנור ל-165 מעלות. פורסים את העוגיות בעזרת סכין לחם (משוננת).

6. אופים שוב במשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב (שתלוי גם בעובי הפרוסה).

7. לבינתיים, ממסים את השוקולד ומערבבים עם השמן.

8. מצננים מעט את העוגיות וטובלים בתערובת שוקולד המומס. מפזרים מעל את הפיסטוקים.

טיפים:

1. ניתן לשחק עם סוגי האגוזים.

2. ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23