כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לניוקי בטטה ברוטב יין לבן ועשבי תיבול

למנה הזו יש שם מפוצץ, אבל היא לגיטימית לגמרי כארוחת ערב ביתית מפנקת. טיפ: השתמשו בעשבי תיבול טריים, ואם יש לכם כאלה על אדנית על החלון במטבח - זכיתם. 5 מרכיבים בלבד תצטרכו בשביל הניוקי ותוך 9 דקות - בדקנו - הרוטב יהיה מוכן. (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' בחשוון | 15.10.18
ניוקי בטטה ברוטב יין לבן ועשבי תיבול
ניוקי בטטה ברוטב יין לבן ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-3 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח גס

לרוטב:

  • 90 גרם חמאה מלוחה
  • 1 שאלוט, קצוץ
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:

הכנת הניוקי:
1. בעזרת מזלג, מחוררים קלות את הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שהן רכות מאוד. חוצים לשניים, נותנים להן להצטנן מעט ומועכים לפירה.

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את פירה הבטטות, הריקוטה, הביצה, 2 כוסות הקמח והמלח, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לח מדי, מוסיפים עוד קמח, כף אחת בכל פעם, עד שניתן ליצור כדור. הבצק צריך להיות דביק.

3. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. בכל פעם עובדים עם חלק אחר. מגלגלים כל חלק לנחש בעובי 2.5 ס"מ ואז מחלקים אותו לחלקים בגודל ביס. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, ומסדרים את כל נגיסי הבצק בתבנית גדולה. בשלב זה ניתן לשמור את הניוקי מכוסה במקרר עד יום.

הכנת הרוטב:
4. מחממים את החמאה ואת השאלוט במחבת גדולה על אש בינונית ומבשלים עד שהשאלוט ריחני והחמאה מתחילה להשחים, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את התימין והרוזמרין ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את היין ואת הפפריקה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם, במשך כ-5 דקות. שומרים אותו חם על אש נמוכה.

5. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי לסיר ומבשלים אותם עד שהם צפים, במשך כ-4 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הניוקי המוכנים מהסיר ומעבירים מיד לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות. אם הרוטב מתעבה, מוסיפים מעט ממי הבישול של הניוקי. מגישים חם עם גבינת פרמזן מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21