כיכר השבת

ארוחה מהירה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות תוך 20 דקות

כשמדברים על פסטה עסיסית, מתכוונים לזה: מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות תוך 20 דקות שכל אחד צריך לדעת להכין כי פשוט אין דרך לעשות את זה לא נכון. מסוג המנות שכל המשפחה תאכל בשמחה ומכינים באפס מאמץ. מדריך וידאו שלב אחר שלב - צפו (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בכסלו | 08.12.19
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פסטה ברוטב שמנת פטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם פטריות, פרוסות
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • גרידת קליפה מחצי לימון (לא חובה)
  • 1-2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
  • 2-3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז יוצקים פנימה את השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה עדינה במשך 5 דקות ואז מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, מבשלים במשך 1-2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. מוסיפים לרוטב את הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים. כשהגבינה נמסה, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים לציפוי מלא. כדי לדלל את הרוטב, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה. מגישים מיד, חם.

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:

לחצו כאן

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אני ממליצה: לפסטה פשוטה טעימה טעימה בלי יותר מידי נקיפות מצפון: לבשל את הפסטה לפי ההוראות (מי שממש בקטע של תזונה בריאה שייקח פסטה מחיטה מלאה או מקמח כוסמין אבל אז להוסיף יותר נוזלים = מי פסטה מבושלת) לסנן על קערה - לשמור כוס מהנוזלים- לתבל במלח ופלפל כמו שאתם רגילים ואז במחבת לטגן רצועות בצל עד שתיי
שלי10.12.19
1
אגוז מוסקט יוצא פגז
ואוו08.12.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21