כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה מוקרמת פרווה עם תירס ובצל ירוק

המנה הזו שמנתית ומענגת ועם זאת, על בסיס צמחי - דהיינו, פרווה לגמרי. יש בה גרעיני תירס מתוקים ועסיסיים, קשיו שמוסיף עושר, לימון (כמובן) ופפריקה מעושנת שנותנת טעם עמוק. במילים אחרות, אתם הולכים לרצות מנה שניה. ושלישית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בניסן | 01.04.20
מחסלים את החמץ: פסטה מוקרמת פרווה עם תירס ובצל ירוק
מחסלים את החמץ: פסטה מוקרמת פרווה עם תירס ובצל ירוק (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 3 כוסות גרעיני תירס, מחולקות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס קשיו גולמי
  • 1/4 כוס מים + יותר - במידת הצורך
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח + יותר - לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • 340 גרם פסטה לפי בחירה
  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 3 כוסות עלי תרד טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים כף שמן זית במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא רך, במשך כ-3 דקות. מוסיפים 1/2 כוס מגרעיני התירס ואת שיני השום הכתושות ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לבלנדר עם הקשיו, המים, מיץ הלימון, הפפריקה המעושנת, המלח וקורט פלפל שחור. טוחנים עד לקבלת מרקם שמנתי, מוסיפים עוד מים לפי הצורך ליצירת נוזל שניתן לשפיכה. מניחים בצד.

2. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מכינים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה, מבשלים עד למצב אל דנטה. שומרים 1/2 כוס ממי הפסטה החמים ואז מסננים.

3. בינתיים, מנגבים את המחבת ומחממים את כף שמן הזית הנותרת על אש בינונית. מוסיפים את ½2 כוסות התירס הנותרות, את הבצל הירוק, קורט מלח ופלפל שחור; מבשלים, ​​תוך ערבוב מדי פעם, במשך דקה. מוסיפים את התרד, הפסטה החמה, רוטב התירס ו-1/4 כוס ממי הפסטה השמורים, לפי הצורך, ליצירת רוטב קרמי. מתבלים לפי הטעם ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21