כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לרביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם תוך 30 דקות

בימים שמרגישים כמו סגר - למרות שאין אחד כזה - אנחנו מצמצמים יציאות והוצאות ומביאים את המסעדה הביתה. והאמת? זה די קל. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת רביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם תוך 30 דקות בלבד. ההגשה והיין בצד - עליכם (מתכונים, אוכל)

4
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' בשבט | 11.01.22
רביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם
רביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת (400 גרם) רביולי בטטה
  • 500 מ"ל שמנת לבישול
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בטטה בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. מבשלים את הרביולי בסיר מלא מים לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים בתום הבישול.

2. בסיר או מחבת עמוקה, ממיסים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את השום, מלח, פלפל שחור, סוכר ואגוז מוסקט ומטגנים עם ערבוב קל עד שהשום ריחני וזהוב. משגיחים מקרוב, שום כתוש נשרף מהר.

3. מוסיפים את השמנת, מערבבים מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות, עד שהרוטב נעשה סמיך.

4. מוסיפים את הרביולי המבושלים, מבשלים יחד במשך 2 דקות לספיגת טעמים טובה ומכבים את האש.

5. במקביל, מטגנים את קוביות הבטטה בשמן עמוק וחם עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

מחלקים את הרביולי בין קעריות הגשה עמוקות, מפזרים מעל את הבטטות המטוגנות ומגישים מיד.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אין על האוכל האיטלקי!!!!!!!!!!!!!!!! מגרה בטירוף (רק חבל שבעלי לא אוהב דברים כאלה...)
בת לאיטלקי.11.01.22
1
יואו מגרה ברמות אני רץ להכין
חיים11.01.22
תודה רבה
אוראל בראל11.01.22
נכון שלא באמת רצת להכין??
מ16.01.22
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21