כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות והכל בסיר אחד

פסטה עם פטריות? נמאס. פסטה עם פטריות וחצילים? הו, זה כבר סיפור אחר. שימו לב: לצורך המנה הטעימה והמעניינת הזו ניתן להשתמש בקוביות חצילים מוכנות שנותרו לכם מהסלטים של שבת ורק לטגן קלות טרם ההגשה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 06.11.22
בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות
בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 340 גרם פסטה - לבחירתכם
  • 1/2 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • ½1 כוסות רוטב עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה טריה או בזיליקום (לא חובה, לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות החציל במסננת, בכיור, ומפזרים מעל מלח בנדיבות, כדי להיפטר מהלחות שבהן. ממתינים 20-30 דקות ואז שוטפים ומייבשים היטב במגבת. מניחים בצד.

2. מחממים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן, החציל ו-1/3 מכמות השום הכתוש. מפזרים מעל 1/2 כפית מלח. מטגנים 3-5 דקות או עד שמתקבל צבע חום-זהוב ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 2 דקות או עד שכל הירקות מקבלים צבע. מניחים בצד ומכסים.

3. לאותו סיר מוסיפים את הפסטה, המים, רוטב העגבניות ושאר השום. מוסיפים כפית וחצי מלח ואת כפית הפלפל השחור.

4. מביאים את התערובת לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל-דנטה, תוך ערבוב פעם או פעמיים, כדי שלא תידבק למחבת.

5. לאחר הבישול, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת עם תערובת החצילים-פטריות ופטרוזיליה טריה או בזיליקום מעל. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21