כיכר השבת

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

כולנו מחפשים לגוון את סעודת החג במאכלים מיוחדים וטעימים. אך הזמן דוחק והמלאכה מרובה. המתכון שלפניכם מהווה פתרון טוב כמנת פתיחה או כתוספת לבשר. והכיף- ההכנה קלה והתוצאה פיקנטית וטעימה!!

10
אוראל בראל | כיכר השבת | י"ג בתשרי | 28.09.23
בורקס בשר מוצלח במיוחד!
בורקס בשר מוצלח במיוחד! (צילום: אוראל בראל)
מנות/יחידות1
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

מצרכים

  • חבילת בצק עלים 1 יחידות
  • בצל קצוץ דק 1 יחידות
  • גזר קצוץ דק 1 יחידות
  • פיטריות קצוצות דק 5 יחידות
  • סלרי קצוץ 1 צרור
  • בשר טחון 0.5 ק"ג
  • מלח 1 כפית
  • פלפל שחור 0.5 כפית
  • סילאן 1 כף
  • ביצה 1 יחידות
  • שומשום 1 כף

אופן ההכנה

  1. יום לפני הפשירו את בצק העלים לילה במקרר.
  2. הכנת המלית תחילה טגנו את הבשר להזהבה ואז הוסיפו את שאר הירקות על אש נמוכה עד לריכוך הגזר. הוסיפו את התבלינים והסילאן. בזקו את התבלינים בשמן כדקה. הוסיפו את הבשר הטחון ופרקו בעזרת מזלג.
  3. הכנת הבורקס מלאו את הבצק בתערובת. סגרו את המאפה, הדקו בצדדים בעזרת מזלג, מרחו ביצה, פזרו שומשום.
  4. אפיה אפו עד להזהבה על 170 מעלות כ-25 דקות.
תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
חחחחחחחחחח
חכם בלילה,,,28.09.23
5
לא ברור באיזה שלב התבלינים למה אין סירטון כמו תמיד?
האופה הקטנה28.09.23
רשום בהתחלה. את התבלינים שמים אחרי הבשר
אא28.09.23
שימו לב כתוב לטגן את הבשר במקום לטגן את הבצל, את התבלינים שמים אחרי הירקות לפני הבשר
ת. 11.10.23
אין לך מה לחכות לתשובה הוא מגיב רק למחמאות ולא עונה על שאלות
האופה הגדול28.09.23
4
מה ההתלהבות? כל שבת בבוקר עם הסלטים אנחנו מגישים את זה...
שירה28.09.23
משהו טרח לרשום מתכון בהיר עם כמויות וחומרים קלים להשגה אם שמחים לשמוע נהנים ממנו כל שבת.... תהנו תמיד כל שבת, כל החיים! ותודה לכותבי המתכונים המגיהים וכו' חג שמח!!!!
שלי30.09.23

הצגת כל התגובות

3
המתכון לא ברור בכלל!!!
אאא01.10.23
2
הכנתי והיה להיט. נכנס לתפריט הקבוע. תודה רבה!
רות04.10.23
1
אוראל בראל שף מיספר 1 בארץ מנסיון!!
טלקו27.10.23
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הייטק, הנדסת תוכנה >>

סמינר לבנות עם תואר  במחשבים • יש 'תכלית'!

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21