כיכר השבת

מתכון לצלי בקר אפוי ביין עם דלעות

מנה מרשימה, אך לא מסובכת בכלל שמתאימה מאוד לשבתות וחגים: דלעת מתוקה, סיבית ורכה מונחת לצד נתח בשר כתף עסיסי אפוי ביין וצימוקים שמוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | י"א באב | 07.08.14
צלי בקר אפוי ביין עם דלעות וצימוקים
צלי בקר אפוי ביין עם דלעות וצימוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר שלם מספר 5 במשקל 1.5 קילו מופשר
  • 2 דלוריות בינוניות שלימות
  • 1 חתיכת דלעת במשקל 400 גר' (קליפה צהובה)
  • 1 דלעת בלדית במשקל 400 גר' (קליפה ירוקה)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.

• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש.

• מורחים את הבשר בסילאן, שופכים את היין לתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• עוטפים היטב את התבנית בשתי שכבות של נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה וחצי.

• בינתיים, בזמן שהבשר מתבשל, קולפים את הדלעות וחותכים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.

• מוציאים את התבנית עם הבשר מן התנור, מוסיפים את הדלעות, מפזרים מעל את הטימין והצימוקים, מערבבים קלות עם הנוזלים בתבנית, ומסדרים יפה את הדלעות סביב הבשר.

• מכסים שוב בנייר האלומיניום ומחזירים לאפיה במשך שעה נוספת.

אופן ההגשה: פורסים את הבשר לפרוסות ומגישים חם. המנה המרשימה הזו מתאימה מאוד לשבתות וחגים ומוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל08.08.14
2
מדובר ביין אדום מתוק או יבש?
קרנש07.08.14
1
תודה על המתכון
אביגייל08.08.14
אולי גם יעניין אותך
שבתות וחגים

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מגוון וטעים

מתכון לסלט לקס מטורף לארוחת בוקר

כיכר אוכל | 25.12.23

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

בעריכת טובה אור | 31.08.23

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

טעים ומרשים

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

סלט מעניין

חצילים ובטטות- הסלט שיפאר את שולחן השבת!

אוראל בראל | 20.07.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מיוחד לתשעת הימים

גם בריא גם טעים! פילה סלמון עם ירקות

בעריכת טובה אור | 19.07.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23