כיכר השבת

ספיישל תשעת הימים

מתכון ללביבות ברוטב נאצ'וס - מקורי וקל להכנה

שילוב מקורי: משדרגים את לביבות תפוחי האדמה הרגילות ומגישים אותן עם רוטב מיוחד וקרמי. מתכון להכנת לאטקס ברוטב נאצ'וס סמיך שמקפיץ את הטעם בכמה רמות (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באב | 20.07.15
לביבות ברוטב נאצ'וס. מקורי
לביבות ברוטב נאצ'וס. מקורי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • 1 כף גדושה קמח
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב הנאצ'וס:
  • 24 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת לאטקס ברוטב נאצ'וס:

רגע לפני: משדרגים את לביבות תפוחי האדמה הרגילות ומגישים אותן עם רוטב מיוחד וקרמי. מתכון להכנת לאטקס ברוטב נאצ'וס סמיך שמקפיץ את הטעם בכמה רמות.

הכנת הלאטקס:
• מגררים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל הירוק לקערה גדולה, ומערבבים יחד עם הביצים הקמח, המלח והפלפל לתערובת אחידה.

• מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים לביבות בידיים רטובות ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה.

הכנת רוטב הנאצ'וס:
• ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה אחידה.

• מוסיפים לסיר את החלב ומבשלים יחד תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.

• לבסוף, מוסיפים את גבינת הצ'דר המגוררת, ומערבבים עד שהגבינה נמסה ומתאחדת לרוטב חלק.

אופן ההגשה: מזלפים את הרוטב על הלביבות החמות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
כותרת מזעזעת ופוגעת ברגשות אנשים שעדיין נותר להם רגש (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חרדית20.07.15
1
ממש חוסר רגישות ותבונה לתת מתכוני גורמה בתשעת הימים. אלו ימי אבל ולא חגיגות אוכל!!
מרים20.07.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22