כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכרוב ממולא פטריות ורוטב עגבניות עשיר

הפלוס העיקרי בכרוב ממולא, הוא הטעם העדין שלו, בניגוד לירקות ממולאים אחרים. מתכון לכרוב ממולא פטריות מבושל ברוטב עגבניות עסיסי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א בשבט | 10.02.15
כרוב ממולא פטריות ורוטב עגבניות עשיר
כרוב ממולא פטריות ורוטב עגבניות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ראש כרוב קטן (8-10 עלים שלמים)
  • 1 סלסילת פטריות טריות (250 גרם)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ / תימין יבש
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/2 כף מרק עוף
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כרוב ממולא פטריות:

רגע לפני: מי מפחד מכרוב ממולא? מתכון מנצח שישנה את דעתכם על הממולא העדין ביותר שיש מבין ירקות ממולאים אחרים. מתכון לכרוב ממולא פטריות ברוטב עגבניות עסיסי.

• מפרידים בזהירות מראש הכרוב 8-10 עלים שלמים.

• מרתיחים סיר מלא מים, וכשהמים רותחים, מוסיפים את עלי הכרוב. מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים את העלים במשך 3-5 דקות, עד שהעלים מתרככים, אך נזהרים שלא יתפרקו. מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

• קוצצים את הפטריות.

• קוצצים את הבצל והשום, מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום, עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.

• מוסיפים את היין הלבן, ומאדים יחד עד שהנוזלים מצטמצמים.

• מתבלים ברוזמרין או תימין, מערבבים ומסירים מהאש.

• נותנים לתערובת הפטריות להצטנן היטב ומעבירים למעבד מזון. טוחנים גס. לחלופין, ניתן לקצוץ ידנית דק יותר את תערובת הפטריות ולוותר על מעבד המזון.

• מניחים אנכית את עלי הכרוב, כשהשורש בצד שמאל.

• מניחים כף מתערובת הפטריות על העלה, במרחק 2 סנטימטרים מהקצה.

• אוחזים בקצה העלה שקרוב אליכם, ומקפלים פנימה למרכז העלה. כעת, מקפלים את שני הצדדים למרכז וסוגרים מעליהם עם קצה העלה שנותר. כמו מעטפה. כדי שהכרוב לא יפתח, נועצים קיסם במרכז.

• מעבירים את הכרובים הממולאים לסיר רחב.

• מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים על הכרובים. מבשלים יחד במשך 10 דקות.
מגישים חם, ועדיף סמוך לבישול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22