כיכר השבת

תוספת מיוחדת: מתכון לבצלים מקורמלים בסילאן

מנה יפהפייה שתעשה הרבה רושם בשולחן ותוסיף טעם מיוחד לכל העסק, בלי להתאמץ: מתכון לבצלים מקורמלים ברוטב סילאן מתקתק שהולכים נהדר עם מנות בשריות וגם חלביות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בשבט | 18.02.15
תוספת מיוחדת. בצלים מקורמלים בסילאן
תוספת מיוחדת. בצלים מקורמלים בסילאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 בצלים סגולים קטנים
  • 6 בצלים לבנים קטנים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות סילאן
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר
  • 3-2 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

אופן הכנת בצלים מקורמלים בסילאן:

רגע לפני: מנה יפהפייה שתעשה הרבה רושם בשולחן ותוסיף טעם מיוחד לכל העסק, בלי להתאמץ: מתכון לבצלים מקורמלים ברוטב סילאן מתקתק שהולכים נהדר עם מנות בשריות וגם חלביות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים לרוחב את הבצלים הסגולים והלבנים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הבצלים, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

• כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם הסילאן, החומץ, רוטב הסויה ושמן הזית.

• יוצקים את הרוטב על הבצלים ומפזרים מעל רוזמרין קצוץ, סוכר, מלח ופלפל שחור.

• מכניסים לאפייה למשך 35 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומשחימים מעט בקצוות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22