כיכר השבת

טבעי שזה בריא

מתכון לירקות שורש צלויים - תוספת צד בריאה

לבד או כתוספת, קבלו מנה חורפית מנחמת ובריאה: מתכון לירקות שורש צלויים. המפתח לצלייה טובה הוא לדעת מהי את הטמפרטורה הנכונה. כאן נשתמש בירקות שורש דחוסים ומועטים בלחות, הזקוקים לצלייה בחום נמוך ושהות ממושכת יותר בתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 29.11.15
תוספת בריאה ומנחמת. ירקות שורש צלויים
תוספת בריאה ומנחמת. ירקות שורש צלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג-1 ק"ג וחצי של קוביות ירקות שורש (גזר, סלק, תפוח אדמה, בטטה, לפת, צנונית, לבחירתכם)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • תוספות אפשריות: 5 שיני שום, 2 עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי, קמצוץ קינמון

אופן צליית ירקות שורש:

רגע לפני: לבד או כתוספת, קבלו מנה חורפית מנחמת ובריאה: מתכון לירקות שורש צלויים. המפתח לצלייה טובה הוא לדעת מהי את הטמפרטורה הנכונה. כאן נשתמש בירקות שורש דחוסים ומועטים בלחות, הזקוקים לצלייה בחום נמוך ושהות ממושכת יותר בתנור, מאשר ירקות "רטובים" יותר כמו חצילים או קישואים.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• חותכים את ירקות השורש לקוביות ומעבירים לתבנית צלייה.

• מזלפים בנדיבות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ולתוצאה מיוחדת, אפשר להוסיף שיני שום בקליפתן, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואפילו מעט קינמון.

• אופים בתנור שחומם מראש, עד שהירקות שחומים ופריכים אך אינם מאבדים את צורתם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22