כיכר השבת

מתכון לתפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול תוך 10 דקות

מנת צד נהדרת שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול, שום ולימון שאי אפשר לסרב להם. הנאגטס מעולים לצד עוף צלוי, שניצל סויה ויכולים לתפקד כמנה העיקרית עם סלט ירקות עשיר (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בטבת | 14.12.15
נאגטס תפוחי אדמה מעולים ב-10 דקות
נאגטס תפוחי אדמה מעולים ב-10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-6 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדומה
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כפות עשבי תיבול מיובשים לבחירה (אורגנו, רוזמרין או תימין)
  • 1 ראש שום שלם (לא חובה. אפשר להפחית בכמות השום לפי הטעם)

אופן הכנת נאגטס תפוחי אדמה:

רגע לפני: מנת צד נהדרת שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול, שום ולימון שאי אפשר לסרב להם. הנאגטס מעולים לצד עוף צלוי, שניצל סויה ויכולים לתפקד כמנה העיקרית עם סלט ירקות עשיר.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 5X5 ס"מ או לסהרונים עבים. מעבירים את תפוחי האדמה לסיר מלא מים, מוסיפים כפית מלח ומרתיחים במשך 3-4 דקות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומכניסים פנימה תבנית זכוכית או מתכת. החימום המקדים של התבנית, ימנע מתפוחי האדמה להידבק לדפנות ולתחתית.

• מנקזים את תפוחי האדמה מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומשהים במשך 5 דקות. בסופן, סוחטים היטב את הלימון על תפוחי האדמה, ומנערים קלות את הקערה, כך שכל תפוחי האדמה יספגו את הלימון.

• מתבלים במלח, פלפל שחור, עשבי התיבול, שיני השום בקליפתן ושמן הזית ומערבבים.

• מוציאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור, ומסדרים בתוכה את תכולת קערת תפוחי האדמה בשכבה אחת.

• אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב יפה. כל 20 דקות הופכים את תפוחי האדמה, כך שחום התנור יגיע לכל צד. אם במהלך האפייה השום מעלה ריח חזק מידי, הוציאו אותו מהתבנית, כיוון שהוא מוכן מהר יותר.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
למה לבשל קודם? אני מכניסה ישר לתנור- ויוצא יאמי של תפוח אדמה נימוח בפה-ותמיד מבקשים עוד.
מבינה בבישול15.12.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22