כיכר השבת

טבעי שזה בריא

מתכון לצ'יפס בטטה בתנור

למה לעמוד לטגן אם אפשר להכין בתנור? מתכון לצ'יפס בטטה בתנור - בריא יותר, חסכוני יותר, ויש כאלה שטוענים ש...טעים יותר. מה שבטוח, הוא נותן פייט לאחיו העשוי תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באייר | 11.05.16
צ'יפס בטטה בתנור
צ'יפס בטטה בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות
  • 1 כף שמן זית
  • 1-2 כפיות אבקת שום
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת צ'יפס בטטה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקלפים ופורסים את הבטטות לרצועות עבות בגודל שווה.

3. מערבבים בקערה את רצועות הבטטה עם שמן הזית, ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום. מצפים היטב את הבטטות בתיבול.

4. משטחים את רצועות הבטטה בשכבה אחידה על התבנית. העדיפו להשתמש בתבנית גדולה מספיק, כך שיישאר רווח בין רצועה לרצועה. צפיפות יתר בתבנית, תגרום לצ'יפס להפוך לרטוב ופריך פחות.

5. אופים במשך 30 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים את כל הרצועות לצד השני ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהבטטות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מספר דקות האפייה תלוי בעובי הרצועות. רצועות עבות דורשות יותר זמן בתנור, ורצועות דקות יהיו מוכנות מהר יותר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22