כיכר השבת

מתכון לפטריות פורטבלו במילוי פטריות שמפיניון ויין לבן

קר מכדי לצאת למסעדה? השף של ל'אנטריקוט ילמד אתכם איך להכין מנת גורמה נהדרת ברמה שגם חובבי מטבח ומתחילים יוכלו להסתדר איתה (מתכונים, שיווקי)

2
כיכר אוכל בשיתוף ל'אנטריקוט | מקודם | ב' בשבט | 29.01.17
פטריות פורטבלו במילוי פטריות שמפיניון ויין לבן
פטריות פורטבלו במילוי פטריות שמפיניון ויין לבן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4 פטריות פורטבלו גדולות
  • 1 כוס שמנת צמחית
  • מלח ופלפל שחור
  • 100 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 30 מ"ל יין לבן
  • קורט תימין
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות

אופן הכנת פטריות פורטבלו ממולאות:

1. במחבת, מערבבים מחצית מכמות פטריות השמפיניון עם היין הלבן ושמן הזית, מתבלים בתימין ומלח ופלפל שחור, מקפיצים יחד קלות ומסירים מהאש.

2. ממלאים את תערובת הפטריות הקצוצות בפטריות הפורטבלו.

3. בסיר, מחממים מעט שמן זית, מטגנים את השום 30 שניות ומוסיפים את המחצית השנייה של הפטריות הקצוצות. יוצקים על הכל את השמנת הצמחית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים יחד על אש בינונית עד לרתיחה עדינה, ומסירים מהאש.

4. מניחים את הפטריות הממולאות בצלחות אישיות ויוצקים מעל מהרוטב בנדיבות. מגישים חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יש רק את המצרכים ואין את ההמשך אבקש לקבל את ההמשל תודה
עמוס יוסי27.02.17
1
האם פטריות הפורטובלו לא עוברות בישול כלל?
דינה26.02.17
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22