כיכר השבת

התוספת שתופסת

הטרנד שכובש את הרשת: כך תכינו "תפוחי אדמה נמסים"

אפויים, מטוגנים ומבושלים - אנו אוהבים תפודים בכל צורה. זו הסיבה שהתרגשנו לקרוא על דרך חדשה להכינם. דמיינו פרוסות תפוחי אדמה מקורמלות ופריכות מבחוץ וקרמיות כמו פירה מבפנים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בכסלו | 25.12.19
הטרנד שכובש את הרשת: כך תכינו "תפוחי אדמה נמסים"
(צילום: שאטרסטוק)

תפוחי אדמה, איך אנחנו אוהבים אותם? בואו נמנה את הדרכים: פרוסים ואפויים, מטוגנים כצ'יפס ואפילו מרוסקים למחית. זו הסיבה שהתרגשנו לקרוא על דרך חדשה לחלוטין להכינם, שמולידה "תפוחי אדמה נמסים". דמיינו לעצמכם פרוסות תפוחי אדמה מקורמלות ופריכות מבחוץ וקרמיות כמו פירה מבפנים. בעיקרון, הטוב משני העולמות.

אז איך מכינים תפוחי אדמה נמסים?

ראשית, תצטרכו 900 גרם תפוחי אדמה זהובים; 70 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת; 1 כוס ציר ירקות; 4 שיני שום, כתושות; מלח גס ופלפל שחור גרוס.

וכעת, ניגש למלאכה: חממו תנור ל-260 מעלות. חתכו את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, הניחו אותן בתבנית מתכת גדולה, פזרו מעל את החמאה המומסת ותבלו במלח ופלפל. אפו במשך 30 דקות, תוך כדי הפיכה פעם באמצע. הוציאו את תבנית האפייה מהתנור, הוסיפו את המרק והשום ואז המשיכו לאפות עד שרוב הציר נספג, בערך 15 דקות נוספות.

התוצאה? נתחי תפוח אדמה פריכים וחריפים שלא יוותר מהם פירור. לסיום, תבלו במלח ופלפל. והגישו מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אצלינו לאטקעס = תפוחי אדמה חיים לעומת הכרעמזלאך = תפוחי אדמה מבושלים ומטוגנים לאחר מכן לסוג של קציצות עדינות.. והיו כאלה שהוסיפו אותם למרק העוף של ליל הסדר! תנסו ותהנו....
....25.12.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22