כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לנאגטס - חטיפי עוף וקינואה אפויים במרקם קריספי ממכר

המאכל האהוב על ילדיכם הוא שניצלונים. אבל הם לא הארוחה הכי מזינה עלי אדמות, אלא אם כן חזה העוף מצופה בקינואה ונאפה בתנור, כמובן. חטיפי העוף והקינואה הללו הם פריכים ולחים וטעמם אינו מרמז על כך שהם בריאים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 31.12.19
נאגטס - חטיפי עוף וקינואה אפויים במרקם קריספי ממכר
נאגטס - חטיפי עוף וקינואה אפויים במרקם קריספי ממכר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת שום
  • ¼1 כפיות מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קינואה, מבושלת
  • 2 ק"ג חזה עוף, ללא עור, חתוך לפרוסות בגודל ביס
  • רוטב צ'ילי, להגשה
  • רוטב ברביקיו, להגשה
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בעזרת תרסיס השמן.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח עם אבקת השום, המלח והפלפל השחור, לאיחוד. בקערה שניה בינונית, מערבבים את הביצים. מניחים את הקינואה המבושלת בקערה בינונית.

3. טובלים פיסת עוף בתערובת הקמח עד שהיא מצופה לגמרי. טובלים אותה בביצה ואז בקינואה. מעבירים לתבנית המוכנה. חוזרים על הפעולה עם שאר פיסות העוף.

4. מתיזים את נגיסי העוף בתרסיס שמן ואז אופים, עד שהם שחומים-זהובים ומבושלים במלואם, במשך 12-15 דקות. הופכים באמצע האפייה.

5. מתבלים במעט מלח ופלפל, אם רוצים. מגישים את הנאגטס חמים, עם רוטב צ'ילי ורוטב ברביקיו בצד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22