כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לכרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י

הכרובית החרוכה הזו מתובלת, מתוקה, פריכה ומשביעה בדיוק כמו כל פחמימה מורכבת. בכל מקרה שלא יהיה, אל תפסחו על הכנת שמן הצ'ילי שמוגש לצידה. התכוננו לאהוב אותו במיוחד, כך שתמיד תרצו שיהיה לכם אותו בבית, אז מומלץ להכין ממנו כמות כפולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | א' בשבט | 27.01.20
כרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י
כרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לשמן הצ'ילי והשום:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 7 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כף צ'ילי כתוש חריף
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה

לכרובית:

  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • 1/4 כוס משמן הצ'ילי והשום

אופן ההכנה:

1. מכינים את שמן הצ'ילי: בסיר קטן, על אש בינונית-נמוכה, מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום והמלח. מבשלים קלות עד שהשום מקבל גוון חום בהיר, במשך 8-10 דקות.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הצ'ילי הכתוש והפפריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמקביל, מחממים על הגז מחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

3. מכינים את הכרובית: חותכים את הכרובית לפרוסות גסות. מפזרים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל.

4. מניחים את פרוסות הכרובית במחבת בשכבה אחידה וצולים קלות, במשך כ-4 דקות.

5. הופכים את הכרובית ומעבירים את המחבת לתנור. אופים עד שהכרובית רכה ומקורמלת, במשך 6-8 דקות.

4. מוציאים מהמחבת ומקפיצים עם הפטרוזיליה ושמן הצ'ילי והשום. הכרובית תישבר באופן טבעי לחתיכות קטנות יותר כשהיא תוקפץ. מגישים עם שמן צ'ילי נוסף בצד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22