כיכר השבת

לא נראה בכלל

מתכון למאק אנד צ'יז פרווה - פשטידת כרובית מוקרמת

אם יש משהו שאנחנו אוהבים מיד אחרי מנות מוקרמות, מנחמות ונטולות מצפון - זה את אותה מנה בדיוק, רק בבריא יותר. זה מעניק לנו תחושה נפלאה של "ניצחנו את המערכת" וגם לא משאיר אחריו עקבות בדמות צמיגי שומן לא כיפיים. קבלו מתכון למאק אנד צ'יז - רק ללא פסטה וללא גבינה. אז מה זה כן? פשטידת כרובית מוקרמת ופרווה לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באדר | 29.02.20
מאק אנד צ'יז פרווה - פשטידת כרובית מוקרמת
מאק אנד צ'יז פרווה - פשטידת כרובית מוקרמת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ראש כרובית בינוני, מחולק לפרחים
  • 1 כוס קשיו גולמי, מושרה במים לפחות שעתיים
  • 1.5-2 כוסות מים
  • 1/4 כוס פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
  • 1/4 כוס גמבה קצוצה
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 1 שן שום
  • 1 כף טחינה גולמית (לא חובה)
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • קמצוץ פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומאדים את פרחי כרובית במשך 5 דקות או עד שהם רכים. מסננים את מי האידוי ושומרים בצד כוס אחת עבור "הגבינה". מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה בעלת שוליים גבוהים - רצוי תבנית קרמית.

2. שוטפים ומסננים את הקשיו לאחר ההשרייה וטוחנים בבלנדר במהירות גבוהה יחד עם המים, השמרים, הגמבה, הבצל, השום, הטחינה, המלח והפפריקה - עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים לבלנדר את כוס מי אידוי פרחי הכרובית ששמרנו בצד ומעבדים שוב. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

3. יוצקים את "הגבינה" על פרחי הכרובית שבתבנית, מפזרים מעל מעט פפריקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35 דקות או עד ששולי המאפה משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22