כיכר השבת

לא נראה בכלל

מתכון לגרטן תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול

"גרטן" הוא תבשיל קדירה אפוי מהמטבח הצרפתי המצופה בגבינה, כשהווריאציה הקלאסית ביותר כוללת תפוחי אדמה ברוטב גבינת שמנת. רק שהפעם, לקחנו את הבסיס המסורתי, החלפנו כמה מרכיבים באלטרנטיבות נהדרות לא פחות וקיבלנו גרטן תפוחי אדמה מוקרם - ופרווה לחלוטין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באדר | 29.02.20
גרטן תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול
גרטן תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס
  • 1 פקעת שומר אחת, פרוסה

לרוטב:

  • 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית תימין מיובש
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1/4 כוס פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח 

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והשומר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10-15 דקות, עד שהם מתקרמלים.

2. מסיטים את הבצל והשומר לצד אחד של המחבת, מוסיפים את המרגרינה למקום שהתפנה וממיסים אותה. לאחר מכן, מוסיפים את מרכיבי הרוטב - השום והתימין ומטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים למחבת את הקמח והשמרים התזונתיים, מערבבים ומבשלים עוד דקה. יוצקים על הכל את ציר הירקות ומערבבים במרץ עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים.

4. מחחמים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים קלות תבנית קרמית עם שוליים גבוהים.

5. מסדרים בתחתית התבנית שכבה של מחצית מפרוסות תפוחי אדמה, עליהם את הבצל והשומר ויוצקים מעל מחצית מכמות הרוטב. מסדרים מעל את תפוחי האדמה הנותרים ויוצקים על הכל את הרוטב שנותר.

6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסויים ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהחלק העליון חום-זהוב ותפוחי האדמה רכים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22