כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לכדורי פלאפל אפויים בתנור ובריאים יותר

פריכים מבחוץ וקרמיים מבפנים - כל כך קל לאהוב כדורי פלאפל. החסרון היחיד בהם: הטיגון בשמן עמוק. כדי להקליל את העניינים ולהימנע מהבלגן, הלכלוך (והקלוריות), הנה מתכון לפלאפל אפוי שמכיל אפונה וברוקולי, שאינם מצויים במתכונים מסורתיים, אך מעלים את הערך התזונתי ומוסיפים גוון ירוק רענן לנראות שלו (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באייר | 03.05.20
כדורי פלאפל אפויים בתנור ובריאים יותר
כדורי פלאפל אפויים בתנור ובריאים יותר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים וסחוטים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 כוס (120 גרם) אפונה קפואה, מופשרת מעט
  • 2 כפות זרעי צ'יה לבנים
  • 1 כוס (90 גרם) ברוקולי קצוץ דק
  • 2 כוסות (70 גרם) עלי קייל גרוסים היטב
  • 1 כוס (24 גרם) עלי פטרוזיליה טריים
  • 1/2 כוס (8 גרם) עלי נענע טריים
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית כתית, להברשה
  • פיתות, סלט קצוץ, טחינה וצ'יפס - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכניסים למעבד מזון את גרגרי החומוס, הבצל, האפונה, זרעי הצ'יה, הברוקולי, הקייל, הפטרוזיליה, הנענע, הכמון, אבקת האפייה, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה כמעט לגמרי.

3. יוצרים מהתערובת קציצות של 2 כפות - כל אחת - ומניחים על תבנית האפייה. (צריכות להיות בערך 16 קציצות.) מברישים את הקציצות בנדיבות בשמן ואופים במשך 15 דקות. מברישים את הקציצות עם עוד שמן ואז מחזירים לתנור ואופים עד להזהבה ופריכות, במשך 13-15 דקות נוספות.

4. להגשה, מחלקים את הכדורים בין הפיתות ומגישים עם טחינה, סלט קצוץ וצ'יפס.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה כבר לא פאלפל. זה כדורי ירק. דואגים בגלל השמן?? אפשר לחשוב כמה הפיתות בריאות חחחח.
רוזי יחזקאל03.05.20
אתם מדברים בצורה שנראה שלא הבנתם את הרעיון למה לעשות את זה בצורה הזו
א04.05.20
1
אפשר לשים כדשים במקום חומוס? או סוג של אגוזים? תודה
מה אפשר במקום03.05.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22