כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון להמבורגרים פרווה עסיסיים על בסיס בטטה וכרובית

הרבה המבורגרים צמחוניים חולקים את אותו פגם: יובש. אבל לא ההמבורגרים הללו מבטטה וכרובית. הם שומרים על צורתם כשצורבים אותם על הכיריים ומייצרים קרום פריך. אבוקדו מרוסק ומיונז מתובל ביתי לוקחים את המנה צעד אחד קדימה, כמובן, עם לחמניות המבורגר רכות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח באייר | 12.05.20
כמו הדבר האמיתי: המבורגרים פרווה עסיסיים מבטטה וכרובית
כמו הדבר האמיתי: המבורגרים פרווה עסיסיים מבטטה וכרובית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 680 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 כוסות אורז כרובית
  • 1/3 כוס שומשום
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • ¼1 כפיות מלח גס
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 אבוקדואים, קלופים ומרוסקים למחית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 4 עלי חסה
  • 4 לחמניות המבורגר, חתוכות לחצאים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הבטטות לסיר בינוני ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מצמצמים ומבשלים עד שהן רכות מאד, במשך 12-15 דקות. מסננים.

2. בקערת מעבד מזון טוחנים את הבטטות, הכרובית, השומשום, השום, הפפריקה, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת פירורי הלחם ומערבבים רק עד לשילוב.

3. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים אחידים ויוצרים קציצות עגולות.

4. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הקציצות לתוכה. מטגנים, הופכים פעם אחת, עד להזהבה, במשך כ-4 דקות לכל צד.

5. בקערה קטנה טורפים יחד את המיונז ורוטב הצ'ילי. בקערה קטנה נפרדת מועכים את האבוקדו ומיץ הלימון.

6. לבניית ההמבורגר, מורחים את המיונז המתובל על החצי התחתון של הלחמניה. מניחים עלה חסה, קציצת המבורגר, תערובת אבוקדו, בצל ירוק ואת החצי העליון של הלחמניה. חוזרים על הפעולות הללו בשאר ההמבורגרים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22