כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון להמבורגר סלמון פריך עם מטבל מיונז ופלפלים קלויים

קציצות סלמון קריספיות וטעימות שמכינים תוך חצי שעה. מטבל המיונז והפלפלים האדומים הקלויים ממלא שני תפקידים במנה הזו: כטוויסט בעיסת ההמבורגרים וכתוספת לכריך המוגמר שאי אפשר לעמוד בפניה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בסיון | 08.06.20
המבורגר סלמון פריך עם מטבל מיונז ופלפלים קלויים
המבורגר סלמון פריך עם מטבל מיונז ופלפלים קלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

להמבורגר:

  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פילה סלמון משימורים, סחוט, קרוע לחתיכות / מבושל
  • 2 כפות שמן צמחי, מחולקות
  • 4 לחמניות המבורגר

למטבל המיונז-פלפלים קלויים:

  • 1 כוס מיונז
  • 1/4 כוס פלפלים אדומים קלויים (משימורים), סחוטים וחתוכים גס
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב המיונז-פלפלים קלויים: מערבבים את המיונז, הפלפלים, מיץ הלימון והמלח בבלנדר. מגרדים את הצדדים במידת הצורך, עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה קטנה.

2. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הלחם, הפלפל השחור וחצי כוס ממטבל המיונז-פלפלים קלויים. מקפלים פנימה בעדינות את נתחי הסלמון. מחלקים את התערובת ל-4 קציצות עבות.

3. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות, קולים את הלחמניות, כשהן חתוכות לשניים, עד להזהבה, במשך כשתי דקות. מחלקים בין צלחות.

4. מחממים את כף השמן הנותרת באותה מחבת. מטגנים את קציצות הסלמון עד להזהבה, במשך 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את ההמבורגרים לתחתית הלחמניות. מורחים בערך 2 כפיות ממטבל המיונז-פלפלים קלויים מעל ההמבורגרים ואז את הלחמניה - לסגירה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22