כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפאי פלאפל מרשים וטעים טעים

אנחנו מעריצים גדולים של פלאפל. הוא בריא, פרווה וממלא בצורה יוצאת דופן ויכול להיות אפילו טוב יותר כשהופכים אותו לפשטידה טעימה. אנו ממלאים בצק פילו חמאתי בעיסת פלאפל קנויה או ביתית ואז אופים אותו. וכדי להשאר במסגרת האווירה הים תיכונית, אנו מגישים כל פרוסה מהפאי עם סלט קצוץ דק המורכב מעגבניות, מלפפונים ובצל וזילוף של טחינה מעל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בסיון | 17.06.20
מתכון לפאי פלאפל מרשים וטעים טעים
מתכון לפאי פלאפל מרשים וטעים טעים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 10 יריעות בצק פילו קפוא שהופשר במשך לילה
  • 8 כפות חמאה מומסת
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי-שום
  • 500 גרם עיסת פלאפל
  • סלט קצוץ - להגשה
  • טחינה - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית פאי על תבנית מרובעת המרופדת בנייר אפייה.

2. מסירים את הדפים מבצק הפילו, אך שומרים עליו מכוסה במגבת מטבח לחה קלות (זה ימנע ממנו להתייבש ולהיסדק).

3. מניחים דף אחד של בצק פילו על משטח העבודה. מברישים את כולו בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף של בצק וחוזרים על התהליך עם שאר דפי הבצק.

4. מעבירים את שכבות בצק הפילו לתבנית הפאי ומאפשרים לעודפים להיות תלויים על הקצה. מכסים את הבצק במגבת לחה בזמן הכנת המלית.

5. מורחים את רוטב השום-צ'ילי באופן אחיד על בסיס הפאי. שופכים מעל את תערובת הפלאפל ומחליקים בעזרת סכין לשכבה אחידה.

6. אופים עד שהבסיס מזהיב והמילוי מתייצב, במשך 20-25 דקות.

7. להגשה, פורסים את הפאי ומגישים עם סלט קצוץ וזילוף של טחינה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22