כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לבטטות צלויות בתנור עם רוטב צ'ילי חריף וליים

אם יש מועדון מעריצים לבטטות, נשמח להצטרף אליו. אפשרויות ההכנה שלהן מגוונות, הן בריאות ומתוקות כמו קינוח. המתכון הזה לבטטות אפויות עם רוטב צ'ילי חריף וליים יכול לעבוד כמנה צדדית, כבסיס להכנת ארוחות או כארוחת ערב קלה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בתמוז | 21.07.20
בטטות צלויות עם רוטב צ'ילי חריף וליים
בטטות צלויות עם רוטב צ'ילי חריף וליים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • גרידה ומיץ מליים אחד
  • 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף + יותר, לפי הצורך
  • 700 גרם בטטות, חתוכות לפרוסות בעובי 2.5 סנטימטרים
  • כוסברה טריה, קצוצה גס - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את מיץ הליים (שומרים את הגרידה לקישוט), שמן הקוקוס, המלח ורוטב הצ'ילי.

3. מקפיצים את הבטטות בתערובת. צולים בשכבה אחידה על שתי תבניות, עד שהן רכות, במשך 35-45 דקות - מקפיצים מדי פעם ומסובבים את התבניות באמצע.

4. מעבירים את הבטטות המוכנות לפלטת הגשה. מפזרים מעל את גרידת הליים וחופן עלי כוסברה. מגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איפה אפשר להשיג ליים ועוד בקיץ
ללא שם21.07.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22