כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לבטטות אפויות עם גרגירי חומוס פריכים ורוטב יוגורט

עם כמה מרכיבים פשוטים תוכלו ליצור ארוחת ערב צמחונית ומשביעה: בטטות צלויות בתנור עם גרגירי חומוס פריכים ורוטב יוגורט. היא דורשת הכנה והתכוננות מינימליות וחוץ מזה, מי יכול להגיד לא לרוטב יוגורט בן שלושה מרכיבים? שימו לב שאנו ממליצים להשתמש בתבניות נטולות ציפוי - בעוד שאתם בהחלט יכולים לרפדן בנייר פרגמנט או אלומיניום - לניקוי קל, יהיה לכם קל יותר לגרום לבטטות המתוקות האלו להתקרמל יפה, אם תאפו אותן ללא הפרדה בינן לתבנית. הן יקבלו מגע ישיר יותר עם המשטח החם ותכולת המים שבהן תתאדה בצורה יעילה יותר. סמכו עלינו, נסו את זה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באב | 18.08.20
בטטות אפויות עם גרגירי חומוס פריכים ורוטב יוגורט
בטטות אפויות עם גרגירי חומוס פריכים ורוטב יוגורט (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבטטות:

  • 3 בטטות בינוניות, עם קליפה, נקיות וחתוכות לרבעים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש (לא חובה)
  • 2 כפיות פתיתי צ'ילי כתוש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לגרגרי החומוס הפריכים:

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומיובשים
  • 1 כף שמן זית
  • 1-2 כפיות פלפל קאיין
  • מלח גס

לרוטב היוגורט:

  • 1 כוס יוגורט טבעי
  • מיץ משני לימונים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • בצל ירוק או עירית, חתוכים דק, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים שתי תבניות שאינן מרופדות בנייר אפייה.

2. מכינים את הבטטות: בקערה גדולה, משלבים את הבטטות, שמן הזית, הדבש (אם משתמשים) והצ'ילי. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומקפיצים עד שהבטטות מצופות באופן שווה. מסדרים בשכבה אחידה את הבטטות על אחת מהתבניות המוכנות. מעבירים לתנור וצולים עד שהן רכות ומתקרמלות, במשך 25-30 דקות.

3. מכינים את החומוס: לבינתיים, מניחים את גרגרי החומוס בשכבה אחידה על התבנית השנייה שהוכנה מראש. מפזרים מעל את הקאיין והשמן ומתבלים במלח. מעבירים לתנור ואופים עד שהם פריכים וזהובים, במשך 15-20 דקות.

4. מכינים את רוטב היוגורט: בקערה קטנה, טורפים יחד את היוגורט ומיץ הלימון ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

5. מחלקים את הבטטות הקלויות בין צלחות, מניחים מעל מעט גרגרי חומוס פריכים ולסיום, מזלפים את רוטב היוגורט. מקשטים עם בצל ירוק או עירית, אם משתמשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22