כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפנקייקס מלוחים משגעים או "פשטידה לעצלנים"

תוך 20 דקות תעמוד על שולחנכם ערימת פנקייקים מלוחים וטעימים שטובים כארוחה מהירה ואם עושים אותם גדולים יותר, הם יכולים להיות מצע לתבשילים, ממש כמו שממלאים לאפה בבשר עסיסי, למשל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 30.11.20
פנקייקס מלוחים עם בצל ירוק
פנקייקס מלוחים עם בצל ירוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח ופלפל שחור
  • ענפי בצל ירוק במשקל כולל של 450 גרם
  • 1 ביצה
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1/2 כוס קמח, לאחר ניפוי
  • שמן קנולה / שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר בינוני מלא במים עם 1 כף מלח. במקביל, קוצצים גס 3/4 מכמות הבצל הירוק ואת רבע הכמות שנשארה, קוצצים דק ככל הניתן.

2. את הבצל הירוק שקצוץ גס מוסיפים לסיר עם המים הרותחים, מבשלים במשך 5 דקות או עד שהבצל רך ומוציאים מהמים למסננת. שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מעבירים את הבצל לבלנדר יחד עם 1/2 כוס ממי הבישול וטוחנים יחד עד לקבלת רוטב ירוק.

3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את רוטב הבצל עם הביצה ורוטב הסויה ואז מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק שקצוץ דק ומערבבים לאיחוד.

4. יוצקים שכבת שמן דקה למחבת טפלון ומחממים על אש בינונית-גבוהה. לכל פנקייק משתמשים ב-1/4 כוס מהבלילה. יוצקים למחבת, מטגנים במשך 2 דקות מכל צד ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22