כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר מעולה

הידעתם? אמריקאים קוראים לבטטה "יאמ", ותכלס, השם הזה פשוט מדויק. היאמיז האלה, כלומר הבטטות, עובדות מדהים בכל וריאציה. מורן פינטו עם מתכון ללביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר מעולה שאפשר להכין חלבי או פרווה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' בשבט | 17.01.21
לביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר
לביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 3 בטטות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שבבי בצל קראנצ'י
  • שמן לטיגון חצי עמוק

למטבל:

  • 1 קופסת גבינת שמנת / 1 כוס מיונז
  • 4 שיני שום, כתושות
  • צרור קטן של שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר כסף ומחממים את התנור ל-200 מעלות. דוקרים את הבטטות כמה פעמים בעזרת מזלג, מניחים אותן בתבנית ואופים בתנור (בקליפתן) עד שהן מתרככות, במשך כ-40 דקות.

2. כשהבטטות רכות, מעבירים אותן לקערה ומועכים אותן לפירה.

3. מוסיפים לקערת הפירה את הקמח, הביצים והבצל הקראנצ'י, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

4. במחבת על אש בינונית, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מניחים בתוכו תלולית של 2-3 כפיות מהתערובת לכל לביבה. מטגנים במשך 4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג.

5. מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הלביבות החמות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22