כיכר השבת

מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם גבינות ועשבי תיבול

תחשבו על שכבות של תפוחי אדמה מצופים בתועפות של גבינה נמסה ועשבי תיבול. אין, פשוט אין דרך לטעות כאן - ואתם כל כך עומדים להתמכר! מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם גבינות ועשבי תיבול. נשנוש מושלם או תוספת קלאסית לאירוח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בשבט | 31.01.21
ערימות תפוחי אדמה אפויים עם גבינות ועשבי תיבול
ערימות תפוחי אדמה אפויים עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4-6 תפוחי אדמה מזן ראטה, לא מקולפים, שטופים היטב
  • 120 גרם חמאה מלוחה, מומסת
  • 1/4 כוס אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כפות תימין טרי קצוץ
  • 1-2 שיני שום, מגורדות
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים.

3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה המומסת, עשבי התיבול, השום, הגבינות, מלח ופלפל שחור. מוסיפים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי.

4. מסדרים את תפוחי האדמה המצופים זה על גבי זה בשקעי המאפינס. גם אם הם עולים על שולי התבנית, אל דאגה, הם יתכווצו באפייה.

5. מכסים את תבנית השקעים בנייר כסף, מניחים אותה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף וצולים במשך 20-25 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. מחלצים בעדינות משקעי התבנית ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22