כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפטאטס בראבאס: מעדן תפוחי אדמה ספרדי עם איולי זעפרן

הכירו את אחת הדרכים הכי טובות לאכילת תפוחי אדמה, בכל הזמנים: פטאטס בראבאס - תפודים בגרסה ספרדית מסורתית, המטוגנים עד שהם פריכים, מוקפצים ברוטב עגבניות ונטבלים באיולי זעפרן. פרשנות אירופאית לטוגנים צרפתיים, הלוא הם הצ'יפס המוכר והאהוב (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באדר | 21.02.21
פטאטס בראבאס: מעדן תפוחי אדמה ספרדי עם איולי זעפרן
פטאטס בראבאס: מעדן תפוחי אדמה ספרדי עם איולי זעפרן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לאיולי הזעפרן:

  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/4 כפית זעפרן
  • 1/2 כוס (115 גרם) מיונז
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות

לתפוחי האדמה:

  • שמן זית, לטיגון
  • 905 גרם תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לנתחים בגודל 5 ס"מ
  • 1 כף (8 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות (30 מ"ל) רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) ציר ירקות
  • 1 כפית פטרוזיליה טריה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את איולי הזעפרן: בקערה קטנה, משלבים את מיץ הלימון והזעפרן ונותנים לתערובת "לשבת" עד שמקבלת גוון כתום-זהוב, למשך 10-15 דקות. בקערה קטנה ונפרדת מערבבים את המיונז, שמן הזית, תערובת מיץ הלימון והשום, עד להטמעה מלאה. מאחסנים בכלי אטום עד השימוש. ניתן להכין את האיולי עד שבוע מראש.

2. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-120 מעלות. יוצקים מספיק שמן זית למחבת גדולה מברזל יצוק, כדי להגיע לגובה 2.5 סנטימטרים ומחממים על אש בינונית. לאחר שהשמן חם, עובדים בקבוצות, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד שהם פריכים וחומים-זהובים מבחוץ ורכים מבפנים, 8-10 דקות.

3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מפזרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומחממים בתנור. מסירים את כל השמן פרט ל-2 כפות (30 מ"ל) מהשמן ומחזירים לאש. מקציפים פנימה את הקמח עד שהוא מזהיב, במשך כדקה ואז מקציפים את רסק העגבניות, הפפריקה המעושנת והפפריקה. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב חלק ונטול גושים, במשך כ-2 דקות. מסירים מהאש ושומרים חם עד לשימוש.

4. מעבירים את תפוחי האדמה לכלי הגשה ומעליהם את הרוטב מהמחבת. מזלפים את האיולי, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איפה משיגים זעפרן?
איפה משיגים 22.02.21
בחנות זהב
מנטל23.02.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22