כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור עם המון שום

המנה הבאה היא ההוכחה שככל שזה יותר פשוט וגולמי, ללא התחכמויות, זה יותר טעים. בפער. מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור עם המון שום, תוספת מקטגוריית "לגזור ולשמור" שתעבוד מצוין עם כל מנה - בשרית, פרווה וחלבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז באדר | 28.02.21
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 כפות שמן חמניות / שמן קנולה
  • ראש שום שלם וגדול, לא מקולף, חצוי לרוחב
  • מלח ופלפל שחור
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי מזן ראטה, לא מקולפים אך שטופים היטב

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות וחותכים את תפוחי האדמה לריבועים בגודל 4 ס"מ.

2. יוצקים את השמן לתבנית צלייה עם תחתית כבדה, מוסיפים את שני חצאי ראש השום ומתבלים במלח בנדיבות. מכניסים את התבנית לתנור, לחימום.

3. מניחים את ריבועי תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומסננים את המים מהסיר.

4. סוגרים את מכסה הסיר, אוחזים בידיות ובמשך 2 דקות מנערים את הסיר - אל דאגה, אין צורך לנער את הסיר במשך 2 דקות רצופות, אלא מנערים במשך 10 שניות, ממתינים 15 שניות ומנערים שוב, עד שחולפות 2 דקות.

5. מוציאים מהתנור את התבנית עם השום ומסדרים בה בזהירות את תפוחי האדמה, בשכבה אחת, לא צפוף מדי. מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן החם, עד שהם מצופים לגמרי. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

6. מחזירים את התבנית לתנור למשך 45 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. באמצע האפייה, הופכים את תפוחי האדמה כדי להבטיח צלייה אחידה. אם השום משחים ואפוי לפני תפוחי האדמה, מוציאים אותו מהתבנית תוך כדי האפייה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22