כיכר השבת

מתכון לצ'יפס אפוי רך מבפנים ופריך מבחוץ

כולנו היינו שם. מסיבות של חיסכון בזמן או אורח חיים בריא יותר, החלטנו לאפות את הצ'יפס במקום לטגן - ונחלנו אכזבה צורבת בדמות רצועות תפוחי אדמה לחות מדי או יבשות מדי. לא עוד! מתכון לצ'יפס אפוי במרקם מושלם: רך מבפנים ופריך מבחוץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' באייר | 18.04.21
צ'יפס אפוי  במרקם מושלם
צ'יפס אפוי במרקם מושלם (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים (כ-700 גרם), רצוי מזן ראטה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • תיבול אפשרי נוסף - לבחירתכם: אבקת שום, אבקת צ'ילי, פלפל קאיין, פפריקה מעושנת (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לרצועות ארוכות בעובי 0.5-1 ס"מ.

2. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות וממקמים מגש אפייה (תבנית גדולה ללא שוליים) במדף התחתון של התנור - נותנים לתבנית להתחמם בתוך התנור ועוברים לתיבול תפוחי האדמה.

3. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, המלח, הפלפל השחור ותבלינים נוספים, אם רוצים, עד לציפוי מלא.

4. מפזרים את רצועות תפוחי האדמה בתבנית המחוממת (זהירות) בשכבה אחת, מחזירים למדף התחתון בתנור ואופים עד שהן זהובות ופריכות. אחרי 15 דקות אפייה, מערבבים והופכים את הרצועות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22