כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה שמתחסלות ברגע

אנחנו ממליצים מראש: הכפילו כמויות כי הנגלה הראשונה שתצא מהמחבת תתחסל מיד וחבל שלא יישאר לכם כלום. מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה פריכות וזהובות שמתאימות לכל שעה ביום (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב בסיון | 02.06.21
לביבות קישואים ותפוחי אדמה
לביבות קישואים ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 קישואים (רצוי זוקיני), מקולפים ומגוררים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 תפוחי אדמה מזן ראטה, מקולפים ומגוררים
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן או גבינה צהובה, מגוררת
  • שמן (רצוי שמן זית) לטיגון

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקישואים במסננת, מפזרים מעל כפית מלח, מערבבים ונותנים להם להגיר נוזלים במשך 10 דקות. מנערים קלות את המסננת ולוחצים בעדינות על הקישואים כדי לוודא שכל הנוזלים נסחטו החוצה.

2. מעבירים את הקישואים לקערה גדולה, מערבבים אותם קלות בעזרת מזלג כדי שלא יהפכו לגוש אחד, מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל הירוק, הביצה הטרופה, הקמח והפרמזן או הגבינה הצהובה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.

3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1 כף שמן זית, יוצרים מהעיסה לביבות ומטגנים בכל פעם 2-3 לביבות. לאחר שהן זהובות היטב משני הצדדים, מוציאים אותן לנייר סופג, מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הנגלה הבאה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אוכל אשכנזי פוי לא טעים ולא אכיל תפסיקו להפוך אותנו לאשכנזים
ללא שם04.06.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22