כיכר השבת

ארוחה בשעה

מתכון לתפוחי אדמה עם נקניקיות, פלפלים וקישואים

תפוחי אדמה עם נקניקיות, פלפלים וקישואים מבושלים יחד ויוצרים מנה קלילה, קיצית ומשביעה שמתאימה בול לימים לוהטים. אפשר להכין עם נקניקיות עוף או נקניקיות פרווה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' בתמוז | 13.06.21
תפוחי אדמה עם נקניקיות, פלפלים וקישואים
תפוחי אדמה עם נקניקיות, פלפלים וקישואים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 450 גרם תפוחי אדמה קטנים, רצוי בקליפה אדומה, חתוכים לרבעים
  • 220 גרם נקניקיות עוף או תחליף פרווה
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 1 קישוא, רצוי זוקיני, חצוי לאורך ופרוס
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים את תפוחי האדמה, שלא ידבקו. בסוף הבישול, מוציאים אותם לקערה גדולה.

2. לאותה מחבת, מוסיפים כף שמן זית ואת הנקניקיות, בשלמותן. מטגנים אותן במשך 15 דקות ואז מוציאים אותן לקרש חיתוך ופורסים לעיגולים.

3. מחזירים את הנקניקיות למחבת עם רצועות הפלפל ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית או עד שהפלפלים מתחילים להתכווץ ולהתרכך. מוסיפים את הקישואים, מבשלים במשך 5 דקות ומחזירים למחבת גם את תפוחי האדמה. מתבלים באבקת בצל ואבקת שום, מלח ופלפל שחור, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22