כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאטריות אורז וירקות מוקפצים ברוטב חמאת בוטנים וסויה

מנה אסייתית נפלאה, משביעה פשוטה ומהירה להכנה של אטריות אורז, ירקות ונתחי חלבון צמחוני - אם תרצו להוסיף - עטופים ברוטב עסיסי, חמצמץ ופיקנטי של חמאת בוטנים וסויה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ל' בתשרי | 06.10.21
אטריות אורז וירקות מוקפצים ברוטב חמאת בוטנים וסויה
אטריות אורז וירקות מוקפצים ברוטב חמאת בוטנים וסויה (צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • חבילת אטריות אורז
  • 250 גרם נתחים צמחוניים בסגנון בקר / חזה בגריל צמחוני (לא חובה)
  • 3 זוקיני או קישואים קטנים, פרוסים לעיגולים אלכסוניים
  • 1 פלפל אדום או צהוב גדול, חתוכים לרצועות
  • 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים או 1 שאלוט קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות שיטאקי, פרוסות

לרוטב:

  • 1/4 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 1 כפות שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 1 כפית מיץ ליים
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

להגשה:

  • שומשום שחור ובוטנים שבורים

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, אם הרוטב לא מלוח דיו. לחמיצות, מוסיפים מיץ ליים או חומץ אורז.

2. מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מכבים את האש ומסננים.

3. במקביל, במחבת גדולה עם תחתית כבדה, מחממים מעט שמן על אש בינונית, מטגנים את נתחי החלבון הצמחוני עד להזהבה יפה ומוציאים אותם לנייר סופג.

4. מוסיפים למחבת את הקישואים, הפלפלים, הבצל הירוק ומטגנים אותם יחד במשך 5-7 דקות. מוסיפים את הפטריות, מטגנים דקה ומחזירים למחבת את נתחי החלבון הצמחוני. מזלפים מעל מעט רוטב סויה ומערבבים בעדינות. כשהירקות מבושלים, מכבים את האש.

5. בקערה גדולה, מניחים את האטריות, שופכים מעל את תכולת המחבת, יוצקים על הכל את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הבוטנים השבורים ושומשום שחור ומגישים מיד, כשהכל עוד חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טעיםםםםםם
לאה06.10.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22