כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה

תראו, אפשר לנשנש אותן עם יוגורט או גבינה, אבל להכניס את הלביבות האלה לכריך מושקע זה הרבה יותר שווה. מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה מהירות וקלות להכנה (מתכונים, אוכל)

7
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ד בחשוון | 30.10.21
לביבות קישואים ותפוחי אדמה
לביבות קישואים ותפוחי אדמה (צילום: Max Griss on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים / זוקיני בינוניים, מקולפים ומגוררים גס
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר דק
  • 1 בצל קטן, מגורר דק
  • 2 ביצים, טרופות
  • 35 גרם קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקישואים במסננת דקה מעל קערה, מתבלים במלח ומניחים בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן, סוחטים בידיים את הנוזלים מהקישואים.

(צילום: Max Griss on Unsplash)
2. בקערה נפרדת, מניחים את תפוח האדמה והבצל המגוררים, מוסיפים את הביצים, הקישואים שנסחטו, הקמח, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד לאיחוד.
3. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת ומטגנים אותן בקבוצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. כשצריך, מוסיפים עוד קצת שמן וממשיכים לטגן עד שכל התערובת נגמרת.
תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
כמה זה 35 גרם קמח?
שרביט30.10.21
3.5 כפות
דינה31.10.21
כל כף=10 גר' אז 35 גר' הן 3 וחצי כפות
שלי31.10.21
4
אם אפשר לאפות את הלביבות?
ללא שם31.10.21
3
למה לטגן שמן זיתתת זה מתחמצן וממש לא בריא!
בריאות31.10.21

הצגת כל התגובות

2
מה עם פטרוזליה?
נגה31.10.21
1
א. גם תפ"א והבצל מגירים נוזלים. אותם לא סוחטים? ב. תערובת אמורה להיות דלילה, כיצד ניתן ליצור לביבות? לא צריך להשתמש בכף?
ללא שם08.11.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22