כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון להאש בראונס: לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מקפיץ

האש בראונס הם בעצם שם נרדף לתפודים קצוצים (על פי רוב) ומטוגנים, שמקורם במטבח הבריטי או האמריקאי. בצפון אמריקה הם מוגשים לצד המבורגר, או כחלק מארוחת בוקר. בחלקים מסוימיים של בריטניה האש בראונס הם בעצם שאריות של פירה מטוגנות. ובקיצור, גרסה מעט שונה לקוגל או לטקעס, עם מרכיב חדש (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 27.12.21
האש בראונס: לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מקפיץ
האש בראונס: לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מקפיץ (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמן לטיגון, או לפי הצורך
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שוטפים את תפוחי האדמה המגוררים עד שהמים נהפכים לצלולים ואז מסננים ומייבשים אותם היטב. מניחים בקערה ומערבבים פנימה את הבצל, הקמח והביצה, עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מחממים כ-1/2 סנטימטר שמן במחבת גדולה וכבדה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן לוהט, מניחים את תפוחי אדמה בתוך המחבת בשכבה אחידה, בעובי של כ-1.25 סנטימטרים. מכסים את כל תחתית המחשת, או יוצרים ערימות נפרדות כמו פנקייקים. מבשלים עד להשחמה יפה בתחתית ואז הופכים ומשחימים בצד השני. התהליך אמור לקחת לפחות 5 דקות, לכל צד. אם מבשלים את תפוחי האדמה בחתיכה אחת גדולה, ניתן לחתוך אותה לרבעים, להיפוך קל יותר.

3. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איפו הטוויסט?🤔
מיקי27.12.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22