כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפלאפל ביתי מושלם שאפשר לטגן או לאפות

למה לקנות בחוץ אם אתם יכולים להכין בבית מנות פלאפל עסיסיות וטעימות עם כדורים פריכים וחמים שיתחסלו ברגע? הנה מתכון לפלאפל ביתי מושלם שאפשר לטגן או לאפות - והתוספות עליכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א באדר א' | 22.02.22
פלאפל ביתי
פלאפל ביתי (צילום: SoniaVadlamani on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים + 1/2 כפית אבקת אפייה במשך 6-10 שעות
  • 3-4 שיני שום
  • 1-2 פלפלי צ'ילי ירוק, חצויים לשניים
  • 3/4 כוס (10 גרם) עלי כוסברה
  • 3/4 כוס (10 גרם) עלי פטרוזיליה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 ציפורן, מרוסקות (לא חובה)
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית אבקת צ'ילי אדום / פלפל קאיין / פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1/4 כוס שומשום
  • מלח
  • שמן לטיגון עמוק או להברשה של הכדורים

אופן ההכנה:

1. מסננים את גרגירי החומוס המושרים, שוטפים היטב ומייבשים.

2. במעבד מזון, מניחים את גרגירי החומוס, שיני השום, הצ'ילי הירוק, הכוסברה, הפטרוזיליה, הציפורן, הקינמון, הכמון, אבקת הצ'ילי ומלח לפי הטעם. טוחנים הכל יחד לעיסה בעלת מרקם גרגירי ולא חלק ודייסתי, כדי לתת לכדורים פריכות מעניינת לאחר הטיגון / האפייה.

3. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשומשום ומערבבים היטב.

4. מכסים את הקערה עם העיסה ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות (אם אתם ממהרים, שימו לפחות שעה), מה שיביא לאיחוד טעמים.

לטיגון בשמן עמוק:
5. בסיר עמוק, מחממים שמן בגובה של כ-5 ס"מ ל-180-190 מעלות (אין לכם מדחום? טובלים בשמן שיפוד עץ - אם נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן). במקביל, מגלגלים מהעיסה 15 כדורי פלאפל בגודל שווה. מטגנים 5-6 כדורים בכל פעם, עד שהם זהובים ופריכים. הימנעו מלמלא את הסיר, הכדורים צריכים "מרחב מחייה" להיטגן היטב. מוציאים אותם לנייר סופג או מסננת.

לאפייה:
מגלגלים מהעיסה 15 כדורים בגודל שווה, מסדרים אותם ברווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם קלות. מברישים את הכדורים הפחוסים במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות במשך 20-25 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הכדורים.

מגישים את הכדורים חמים, בפיתה, עם חומוס, טחינה, סלט, חריף, חמוצים, בצל כבוש וכל תוספת אהובה אחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22