כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפטאטס בראבאס - תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

פטאטס בראבאס (Patatas bravas) הוא מאכל פופולרי בספרד, כאמור, המוגש כמתאבן (מנת פתיחה קטנה בתחילת ארוחה) ומורכב מפלחי תפוחי אדמה מטוגנים / צלויים בתנור, עם רוטב עגבניות פיקנטי או איולי. כאן בחרנו בגרסת הרוטב הפיקנטית, שיישמר שבוע במקרר, כך שתוכלו לחסוך זמן - להכין את התפודים ולהוסיף אותו בסוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בטבת | 02.01.23
פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי
פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה זהובים, קלופים או לא - לבחירתכם, חתוכים לנתחים בגודל 4 סנטימטרים
  • שמן זית
  • מלח
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מצפים את תפוחי האדמה ב-3 כפות שמן זית וממליחים אותם היטב. מסדרים בשכבה אחת בתבנית וצולים עד להשחמה, כ-50 דקות.

2. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, 4-5 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.

3. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומעלים את האש לגבוהה. מרתיחים בחום גבוה עד שהיין מצטמצם בחצי ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב הצ'ילי, כפית מלח, הפפריקה המעושנת והסוכר. מערבבים היטב ומנמיכים את האש. נותנים לרוטב להתבשל לאט בזמן שתפוחי האדמה נאפים. אם רוצים, אפשר להשתמש בבלנדר כדי לטחון אותו עד לקבלת מרקם חלק.

4. כשתפוחי האדמה שחומים היטב, מערבבים אותם עם רוטב העגבניות ומחזירים לתבנית. ממשיכים לצלות עד שרוטב העגבניות מתייבש מעט על תפוחי האדמה ומתקרמל, כ-10 דקות.

5. מגישים עם רוטב העגבניות הנותר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22