אירופה חוששת

ה'קורונה' הגיע לאיטליה: יותר מ-150 נדבקו

בהלת הנגיף הגיעה גם לארץ המגף בה מתו מהמחלה עד כה שלושה בני אדם ויותר מ-150 נדבקו. כמה עיירות נמצאות בהסגר ותנועת הרכבות לאוסטריה הופסקה (חדשות, בעולם)

מדפים ריקים בסופר איטלקי (צילום: מתוך טוויטר)

בהלה באיטליה בעקבות התפשטות ה'קורונה': שלושה בני אדם מתו עד כה באיטליה מהנגיף הקטלני ויותר מ-157 נדבקו, רובם במחוזות לומברדיה וונטו שבצפון המדינה.

בשל התפשטות הנגיף הוטל סגר ב-12 עיירות וכוחות הצבא והמשטרה המקומיים אוכפים אותו. האיטלקים הודיעו, כי ישמרו על ההסגר בצורה הרמטית וכי מי שיפר אותו ייענש בקנסות ואף בשלושה חודשי מאסר בפועל. מדובר ביותר מ-50 אלף איש שנמצאים בהסגר.

חברת הרכבות הלאומית של אוסטריה הודיעה אמש (ראשון), כי היא מפסיקה את תנועת הרכבות לאיטליה וממנה בשל התפשטות נגיף ה'קורונה' באיטליה. הלילה, עצרו הרשויות רכבת שהגיעה מאיטליה במעבר ברנר שבהרי האלפים בעקבות דיווחים ששניים מהנוסעים סובלים מחום ועלה חשש שנדבקו בנגיף.

משרד הפנים האוסטרי מסר כי הרכבת עשתה את דרכה מוונציה למינכן ונעצרה בגבול אוסטריה. לא ידוע כמה נוסעים נמצאים על הרכבת והרשויות טרם החליטו מה לעשות איתם. כמו כן לא נמסר מתי תתחדש תנועת הרכבות בגבול. "נדון בצעדים הבאים עם עמיתינו האיטלקים", נמסר בהצהרה.

ההתפשטות המהירה של הנגיף באיטליה גרמה לביטול אירועים ציבוריים רבים, ומקומות ציבוריים רבים כמוזיאונים ובתי ספר נסגרו לפחות לעוד שבוע.

בסופרמרקטים בצפון איטליה נוצרו תורים ארוכים של אנשים חרדים, רבים מהם עם מסכות כירורגיות. הם הצטיידו באספקה מחשש לתקופה ארוכה של בידוד ורוקנו את המדפים.

במדינות השכנות עוקבים בעניין רב אחר המתחולל באיטליה, מתוך חשש שהנגיף יחל להתפשט אף הוא באירופה בה הגבולות פתוחים יחסית. שרי הבריאות של איטליה, צרפת וגרמניה אמורים להתכנס בקרוב כדי לדון במצב החמור.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בקורונה - כל העדכונים:

הגל בירידה

היום מאושפזים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ 392 חולים שמצבם מוגדר קשה, ירידה משמעותית לעומת הימים שקדמו. מספר החולים עמד כבר על 460 ביום שני (עדכוני קורונה)

||
4

בשבוע הבא

ההורים יוכלו לבחור בין חיסוני פייזר ומודרנה. בין המומלצים לחיסון: פעוטות הסובלים ממחלות ריאה, ממחלות כליה ומהשמנת יתר • במשרד הבריאות ובקופות החולים מסויגים (קורונה)

||
2

BA.2.75

שלושה בני אדם שנחתו לאחרונה בישראל, נבדקו בבדיקות קורונה, לאחר הבדיקה התברר, כי השלושה נושאים את תת הזן החדש BA.2.75, כך מעדכן הערב משרד הבריאות (בארץ)

||
4

בקבוצות הסיכון בלבד

מנכ״ל משרד הבריאות, מאשר את החיסונים לפעוטות בגיל חצי שנה עד חמש. זאת על פי המלצת צוות הטיפול במגפות שרובו המליץ על מתן החיסון לפעוטות בקבוצת הסיכון (עדכון)

||
2

הגל השישי

מספר המאומתים בשבוע האחרון נע סביב 10,000 ביום. מספר גבוה במיוחד של מאומתים בשבת, מעל 6,000 הביא את הממוצע השבועי ל-9623 מאומתים ליממה (עדכון קורונה)

||
1

מנכ"ל חברת התרופות פייזר, אלברט בורלא, הצהיר בראיון למואב ורדי ב'כאן', כי "החיסון של פייזר לתינוקות יעיל במניעת הדבקה בקורונה ב-80%". בורלא התייחס לעדכונים החדשים (קורונה)

||
5

הגל השישי

35.26 אחוזים מאומתים לנגיף הקורונה אתמול. מקדם ההדבקה עומד על 1.28, כשמספר החולים הקשים ממשיך לטפס ועומד כבר על 190 חולים, רובם מהשבוע האחרון (ארץ)

||
4

הגל השישי

מספר החולים בנגיף הקורונה ממשיך לטפס באופן דרמטי, 10,692 מאומתים חדשים אתמול, מתוך 38,803 נבדקים - 27.55% מאומתים. מקדם ההדבקה עומד על 1.3 (קורונה)

||
2

הגל השישי?

על פי משרד הבריאות נכון להבוקר (שני) נמצאו 10,202 מאומתים חדשים מתוך 26,192 נבדקים לגילוי הנגיף - 38.95% מאומתים. מקדם ההדבקה עומד על 1.32 (קורונה)

||
3

צעד גדול לאישור ה-FDA

חברי הוועדה המייעצת למנהל התרופות בארה"ב המליצו פה אחד על מתן החיסונים גם לפעוטות, וההליך צפוי להתחיל בקרוב, אחרי שהבית הלבן הודיע שיקבל את החלטת ה-FDA וה-CDC (בריאות)

||
2
ש

נתון מבהיל

קופת חולים מאוחדת מדווחת על עליה חדה במספר המאומתים לקורונה, ובמקביל גם על עליה בהיענות לחיסונים. מספר המאומתים ברמה הלאומית עומד על 7,300 חולים ביום, כאשר הצפי הוא להכפלה במספר החולים מדי 8 ימים (קורונה)

כיכר בשיתוף מאוחדת|מקודם|
1

שובה של הקורונה

הצוות לטיפול במגיפות הכריע כי גם ילדים קטנים, שעד עתה יכולים היו לקבל רק שתי מנות, יקבלו גם את המנה השלישית, זאת ברקע הגעת גל הקורונה השישי לישראל (בריאות, בארץ)

||
1
ש

קוצרים הצלחות

למרות שמועות על קשיים בהשתלבות במשרות הייטק ברחבי הארץ, התוכנית החרדית ממשיכה לקצור הצלחות | "יש לנו מאות "שגרירים" בדמות בוגרים שמסייעים להניע את מערך ההשמה המפואר שיצרנו" | הצטרפו למחזור 17 ותוכלו ליהנות ממימון מלא ואווירה תורנית (לימודים)

כיכר בשיתוף jbh|מקודם

מחקר גילה

על פי מחקר שפורסם, רוב האנשים שדיווחו על תסמיני פוסט-קורונה, ממשיכים לדווח על אותם תסמינים גם שנה וחצי לאחר החלמתם מהמחלה. 5-10% מהחולים סובלים (קורונה)

||
1

בעקבות הירידה בתחלואה

פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא, העריך בתדרוך של משרד הבריאות כי כבר לקראת סוף חודש יוני יבוטלו הבידודים גם למאומתי הקורונה, המגבלה האחרונה שנותרה (קורונה)

||
2

בהחלטת השר

לאחר שנתיים של בהם השמים היו סגורים זמן רב ועטיית מסכות במהלך הטיסה, שר הבריאות הכריע: חובת עטיית מסכה בטיסות בינלאומיות תסתיים ב-23.5.22 (עדכון קורונה)

|

למרות הירידה בתחלואה

ועדת החוקה אישרה את הרחבת הפטור מבדיקות קורונה לפני הכניסה לישראל גם לאזרחים שאינם מתגוררים בישראל באופן קבוע, בינתיים הוארכו הבדיקות בנתב"ג בעשרה ימים (קורונה)

||
2

שגרת קורונה

2,330 מאומתים חדשים אתמול מתוך 42,826 נבדקים לגילוי הנגיף, אך מספר החולים הקשים עומד על 177, המשך מגמת הירידה בתחלואה הקשה. נפטר אחד בלבד השבוע (קורונה)

|