בשעה טובה ומוצלחת?

סערה ב"באר התלמוד": 15 בחורים השתתפו באירוסין - וסולקו

בחור מישיבת "באר התלמוד" סגר ווארט, בתגובה - הנהלת הישיבה סילקה את חבריו שהגיעו לשמוח איתו. רב מצוות הישיבה: "מאוד מקווה שיחזירו את הבחורים, להבנתי זו השעיה זמנית" (חרדים,ארץ)

אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לכתבה (צילום: שמוליק סופר, כיכר השבת)

הסיפור שמעורר הדים רבים בישיבת 'באר התלמוד': בחור משיעור ב' בישיבת "באר התלמוד" התארס בשעה טובה, אולם לא ציפה שזה מה שיקרה לחבריו שיבואו לחגוג עמו ביום השמח - הם סולקו מהישיבה בבושת פנים, זאת בעקבות האיסור להתחתן בגיל מוקדם מהמקובל הישיבה.

מפרטים שהגיעו ל"כיכר השבת" עולה כי הבחור בא בברית האירוסין עם בתו של רב נכבד ומוכר, לשמחתו ושמחת משפחתו וחבריו. אך אליה וקוץ בה - גילו המוקדם לטעמה של הנהלת הישיבה, עמד לו לרועץ.

בישיבה נהוג להתחיל 'לשמוע' שידוכים רק בתום שנת הלימוד בשיעור ג' כשהבחור כבר בגיל 22 לערך. בשל מעשהו "החריג", החליטה הנהלת הישיבה להרחיק ממוסד הלימודים את חבריו לישיבה - כחמשה עשר בחורים - מאחר ו"העזו" לשמחו באירוע האירוסין, מה שעלול לתת לגיטימציה לצעד המשמעותי שעשה.

בחור הלומד במקום מאשר את הפרטים בשיחה עם "כיכר השבת" ומוסיף: "אומנם נהוג בעולם הישיבות שבחורים רשאים להתחתן רק מעל גיל עשרים ולפחות לאחר שיעור ג', אבל לא יעלה על הדעת שחמישה עשר בחורים יסולקו מהישיבה רק בגלל שהלכו לשמח את חברם לשיעור".

רב מצוות הישיבה, אמר ל'כיכר השבת' שאומנם אין דעתו נוחה מזה שסילקו את הבחורים ובכלל מעצם האיסור על בחור להתחתן בגיל מוקדם - כי הרי ידוע שמוטב לצעירים להתחתן מוקדם ככל שניתן ויפה שעה אחת קודם - אך "איני ראש הישיבה ומה שמחליטים בישיבה, יש לקיים".

עוד מוסיף הרב: "אני מאוד מקווה שיחזירו את הבחורים. למיטב הבנתי הם רק הושעו מהישיבה ובקרוב יחזרו לספסל הלימודים".

בהנהלת הישיבה סירבו להתייחס לפרטי המקרה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

47
אין לאף אחד רשות לדבר על ראש הישיבה בהחלט!!
שמואל
46
לענייני הישיבה ? וכי אתם רוצים לנהל מכאן את הישיבה ? תנו לראש הישיבה ולהנהלה לנהל !!! אל תעיזו להכנס לזה !!!
מספיק
45
אם יצרו גובר עדיף מוקדם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ברוך
44
את ר' חיים קנייבסקי הוא היה אומר להעיף את הראש ישיבה במקום הבחורים.
מאיר
43
כזה יש נוהל לישיבה מה אתם מתערבים הרבנים שם החליטו על וחצופים הבחורים שלא שומעים ואתם לא צריכים להתערב
יניב
42
לידיעתכם, זו ישיבה ספרדית, של הרב יהודה כהן שליט"א, שמה היותר מוכר "יקירי ירושלים". אבל בגלל שהם כל הזמן מחניפים לרב יצחק הוא לא יגיד עליהם מילה. בושה וחרפה!
חסיד מרן
41
אסור לזלז בראש הישיבה יש לקבל את מרות הישיבה. החוצפה היא של הבחור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני בעד
40
חוצפנים. מה אתם תוחבים ידיים לכל מקום?
יהודי
39
לחופה! בחור שמגיע לגיל 20 ולא נושא אישה ה' מקלל אותו, - תיפח בעצמותיו! אבל רבנים אומרים לא להתחתן לפני 21 ואפילו 23!
אברהם
אתה בטוח שאתה יודע מה זה פמיניסטיות ?
7
38
במקום לעודד בחור שמתחתן ולא רוצה ליגרות ביצרו, דוחים אותו שייכשל עוד כמה שנים במראות אסורות וכל המתלווה לכך. אותו ראש ישיבה לא למד את הגמרא בקידושין כט: תנא דבי ר' ישמעאל עד כ' שנה יושב הקב"ה ומצפה לאדם מתי ישא אשה כיון שהגיע כ' ולא נשא אומר תיפח עצמותיו אמר רב חסדא האי דעדיפנא מחבראי דנסיבנא בשיתסר
דוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: