רכיבים
- 1/2 1 כוסות עלי בזיליקום קצוצים דק
 - 1 שן שום, כתושה
 - 3 כפות מיץ לימון
 - 1 כף חומץ אורז
 - 1/4 כוס + 4 כפות שמן זית
 - מלח ופלפל שחור
 - 170 גרם שעועית ירוקה
 - 3 אפרסקים, חצויים, ללא גלעין
 - 170 גרם גבינת חלומי, פרוסה
 - 4 כוסות מיקס עלים ירוקים
 - 1/2 כוס צנוברים, קלויים
 
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הבזיליקום, השום, מיץ הלימון וחומץ האורז. בהדרגה, מוסיפים פנימה 1/3 כוס שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומניחים בצד.
2. ממלאים סיר בינוני במים מומלחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את השעועית הירוקה, חולטים במשך 1-2 דקות ומוציאים מיד לקערה של מי קרח כדי לעצור את הבישול.
3. מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על חום גבוה / אש גבוהה, או מחבת הגריל על אש גבוהה. מברישים בשמן הזית הנותר את האפרסקים וגבינת החלומי. עובדים בקבוצות וצולים את האפרסקים והחלומי במשך 3 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי חריכה.
4. מרפדים מגש גדול בשכבה של עלים ירוקים, מסדרים מעל את השעועית הירוקה, האפרסקים והחלומי, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים צנוברים ומגישים מיד.
0 תגובות