"פנימה, חרדים!"

הנהג שהפך לסיוט של עשרות נוסעים חרדים

הנהג שהפך לסיוט של הנוסעים החרדים בקו 987 של חברת נתיב אקספרס. בתפריט: קללות, איומים באלימות ונסיעה משובשת. הנוסעים: התלוננו, אבל הוא נשאר. החברה: "זה נשמע לא טוב" (בארץ)

המשפחות החרדיות הרבות, המתגוררות בבית שמש ובחצור הגלילית, חווים לאחרונה סיוט מתמשך במהלך נסיעותיהם בין הערים, שהגיע כבר יותר מפעם אחת לכדי אלימות.

את האשם הם תולים בנהג ח., אך לא פחות מכך בחברת נתיב אקספרס המעסיקה אותו בקו 987. לטענתם, מדי מוצאי שבת הוא מקלל את הנוסעים החרדים, מתעמת איתם ומתעלל בהם בקביעות.

כך במוצאי שבת האחרון, הנהג צרח על נשים שלטענת נוכחים בסך הכל עזרו לבנותיהן להעלות את המשא לתא המטען: "חרדים, תורידו את הכיפות ותדברו כמו בני אדם. אם תמשיכו לדבר עוד מילה אחת, אני אקום עליכם".

כמו כן, מעידים הנוסעים, כי למרות שהיו רק חמישה מקומות באוטובוס, הוא דחף בכוח כמה וכמה ילדים לאותו מושב, ואמר: "תידחסו פנימה, חרדים יודעים להידחס". כשבמהלך הנסיעה ביקשו ממנו הנוסעים להנמיך את הרדיו, הוא לא הסכים, אמר לנוסע "אתה מטריד אותי" ואף הזמין לו ניידת משטרה. השוטרים, מיותר לציין, הורו לו להנמיך את הרדיו והתרו בו שלא יאיים על הנוסעים.

כנקמה, מספרים הנוסעים, נסע הנהג את כל הדרך במהירות של 50 קמ"ש, ואמר "אם תפתחו את הפה, אני אסע יותר לאט". בהמשך הוא כיבה את המזגן, והנוסעים נאלצו לנסוע בחום הכבד ללא מיזוג אוויר הכרחי. האוטובוס, שיצא מחצור הגלילית בשעה 9:30 בערב, הגיע לבית שמש רק בשעה 2:40 לפנות בוקר.

הנהג, משמאל (באדיבות המצלם)

גם כשהגיע האוטובוס לבית שמש, לאחר שאחד הנוסעים העיר לו על התנהגותו בנסיעה, איים עליו הנהג בהרמת יד, ורק בהתערבות הנוסעים נמנעה פגיעה פיזית בנוסע. אדם אחר, שהמתין לאשתו בתחנה והעיר לנהג, נתקל בקללות בוטות במיוחד.

התנהגויות אלו מצטרפות לתלונות קודמות שיש על הנהג, אחת מהן על מקרה קשה במיוחד שאירע לפני מספר שבועות, בו הנהג האלים טלטל בכוונה את האוטובוס, בנסיעה קדימה ואחורה במהירות, עד כדי שאישה נפלה לרצפת האוטובוס ונזקקה לטיפול רפואי. גם אז, סירב ח. לעצור, והמשיך בנסיעה עוד שתי תחנות, עד שנוסעים הורידו את הנוסעת והזמינו אמבולנס, כאשר הנהג נמלט מהמקום - ונעצר אחרי כמה תחנות על ידי המשטרה.

כמה מהנוסעים, ששוחחו עם "כיכר השבת", מסכמים בכאב: "זה פשוט סיוט נוראי, לנסוע בקו הזה עם הנהג האלים הזה, ולחברה ממש לא איכפת מאיתנו".

יצוין, כי פניות רבות לחברה דרך המוקד הטלפוני של חברת ההיסעים כלל לא נענו. כמו כן, הנהג המדובר עבד בעבר בחברת אגד, 'נזרק' ממנה - ונקלט בחברת נתיב אקספרס, שבימים אלו מתמודדת במכרז של משרד התחבורה על פעילות קבועה בתוך אשכול בית שמש, שאמורה לתת שירות ומענה לציבור החרדי.

מדובר חברת נתיב אקספרס נמסר ל"כיכר השבת" בתגובה: "אתמול אחר הצהריים קיבלתי את התלונה לראשונה. עם קבלתה, העברתי אותה לגורמים המקצועיים הרלוונטיים, לשם בדיקת התלונה - שעל פניה נראית ונשמעת לא טוב".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

57
לשנות לו את הקו ל000
אב
56
היום החרדים מחר אנחנו. לשלול רישיון במיידי עד לבירור הענין.
גבי
55
הנהג יהודי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נהג
54
זה אנטישמיות לשמה ובסוף זה יכול לקרות גם לאחד ממכם! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תנחום קלהפהולץ
מי ששונה חרדים הוא לא אנטישמי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
53
של החברה. בשביל מה הם מקבלים כסף אם לא בשביל לטפל במקרים כאלו?!
שמעוני
52
קיבלתי פיצוי של 1200 ש"ח על הרבה פחות ממה שמתואר כאן. אל תהיו פראיירים, תתבעו ותכאיבו לחברה בכיס, פתאום הכל יסתדר
מלך זילברשלאנג
בדיוק כך צריך להגיש עליו ישירות תלונה במשטרה ולהגיש תביעות רק ככה יבינו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מייקל
יש לפנות למשרד התחבורה אני נהג אוטובס 28 שניים ולאחתים את הנשאים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בס ד שמעון ואקנין
51
מדבר ככה אל נוסעים ערבים או שמאלנים - לא צריך לנחש איזו מהומה הייתה פורצת אז - אבל כשמדובר בחרדים או במתנחלים - התשקורת כל הזמן מתייחסת לזה בשוויון נפש ובקור רוח - וזה עוד במקרה הטוב.
אוראור
50
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוס
49
רק ככה בסוף כשיתעללו בכם בלי גבול אז תבינו את הטעות שלכם עד אז תמשיכו לסבול (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ברוך
48
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גד
47
צריך לתבוע אותו על התעללות בחסרי ישע כואב לראות את הילדים שם מפוחדים
אניי
באברבנל יש אנשים טובים שגורלם לא שפר עליהם.
מוישלה
46
היה שובר לו את הפנים ואז הוא היה מגלה שחרדים זה לא רק כבסים שלמדו תורה כל היום אלא גם כל המי והמי שמצאו את דרכם חזרה לאמונה
מה זה משנה
45
התלוננו כבר במשטרה ומישהו מחק לו את התלונה כנ"ל בנתיב אקספרס כנ"ל במשרד התחבורה כנ"ל איפה שאתה לא רוצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
י.
44
חיה בדמות אדם, רק אם אין יראת אלקים במקום ו...הרגוני!!!
יש שכל
43
גוועאלד
קובי
42
אני משתמש בתחבורה הצבורית בירושלים, יש נהג שסבלו ממנו הרבה בקו 3, לא מזמן פורסם פה באתר שהוא נתפס מסמס באמצע נסיעה בבני ברק ושאגד ערכה לו שימוע לקראת פיטורים, אתמול שוב נתקלתי בו בקו 59 לכיוון נוה יעקב ושום דבר לא השתנה, אז לך תסמוך על חברות התחבורה, אם על אגד שהיא חברה צבורית אי אפשר לסמוך, אז מה
נוסע
41
אחלה נהג נוסעים החרדים חושבים שמגיע להם כל העולם הם לא מראים אך הם התנהגו והוציאו תנהג משלוות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף דהן
שבעולם מצד הנוסעים לא מצדיקה כזו התנהגות של הנהג שמהות תפקידו היא לתת שרות לכלל האכלוסיה וכמובן שלא להתיחס לאנשים ממקומם באכלוסיה
איצק
40
תפצעו לו את הגולגולת ואחרי זה נראה את הנבל זה מצייץ, את העדינות תשאירו למקום הנכון,
חרדי
39
במוצאי שבת מלפני מספר שבתות הייתי שם עליתי על האוטובוס במירון בחזור מהרשבי רק רציתי להגיע לבית. ילדי כבר היו מטושטשים ואז הגיע הנהג הזה כולו עצבים על כלום. הדליק רדיו בקול, הדליק את התאורה הכי גבוה שאפשר, וכו בקיצור התעלל בנו ואז נסע כל הדרך על 50 כמתואר בסיפור בבית שמש בלם בפתאומיות ביתי קיב
אהרן חשין
38
במקום לקונן ולילל. להקים חברת אוטובוסים חרדית שממחרה על קוים בין הישובים החרדים בישראל. מי שמצפה שמערכת עקיפת החוק תעשה כאן טיפת סדר אינו מבין את רמת תחלואיה. טלח
סתם תם.
37
חברה ערבית שלא תעזור בכלום כל הנהגים ערבים חברה זבל מספיק לפרנס מחבלים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כהנא
36
בכלל והנהג הזה בפרט גם בשאר הנסיעות שלהם 984 982 ועוד הנהגים והאוטובוסים לא משהו בכלל
פלוני
35
אם הייתי שם............... אשמור על הפה
גערר
34
על כל דבר צריך תפילה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
33
אני אישית תבעתי אותם וזכתי לקבל פצוי
נחמן
32
יש להם נציג בבית שמש קוראים לו שמחה אייכנטל. תפנו אליו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב
31
אבי כדאי שתסתום אם אין לך דברים חגמים יותר לומר... דבר שני תסע קודם באוטובוסים של החברה ואחר כך תפתח ת'פה שלך אוטובוסים מוזנחים שרובם בלי מזגנים נורמאלים שהחלק האחורי באוטובוס למטה פתןח ורואים את המנוע... תסע נסיעה אחת במוצאי שבת ואז נראה מה יש לך לדבר וזה כולל גם את 613/ 614/ 612 וכל האוטובוסים של
לאבי מתגובה 38
אני גם סובל מהקווים האלו
רועי
30
מי שגר בירושלים מכיר את זה כשבחורות עדינות חוטפות צרחות מנהגי אוטובוס מול כל הנוסעים ואין עם מי לדבר לדעתי ישראל כץ צריך לשלם על מחדל התחבורה הציבורית על כל הבעיות שבה בכסאו
ד
29
צאו לעבוד! חסרים נהגים! מי שלא מסוגל לשבת בכולל מוזמן ללמוד להיות נהג אוטובוס, העבודה מובטחת והשכר יחסית הוגן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
..
28
נתיב אקספרס זו חברה שייכת לערבי מנצרת , וכנראה הוא זכה במכרז של צפת , ואוי לנו ואבוי לנו אם זה ימשיך . נ.ב אל תצפו מהבעלים הערבי שיעשה לנהג הזה משהו .
מני
27
עם מלוא הפרטים מה הוא צעק ואיך ועל מי מה יותר פרטים הוא יקבל את עונשו וגם החברה תקבל עונש חמור ורק לא לכתוב לחברה עצמה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוד....
26
כמה נמושות שמקבלות כמה שקלים מהחברה והם מדבררים אותם בציבור יש את אידלס מנתניה שבקושי מדבר עברית והוא מתימר ליצג את הציבור החרדי בחברה תנסו לפנות אליו עם בקשה בכל תחום ותראו כמה הוא שוה לכפרות ככה זה כשיש משת"פים מתוכנו
צפוני
25
תקימו חברת אוטובוסים משלכם, תכשירו נהגים משלכם. למה אתם תמיד מונחי יללות ולא מונחי פתרונות? אתם עדיין בעלי גישה גלותית של התקרבנות, חוסר אונים ואפס מעש. תחיו ותסבלו!
אבי
"תקימו חברה משלכם"? תקים אתה לך!!! פרימיטיבי מצומצם שמכמותך!!! לך תלמד משהו לפני שתדבר על ציבור איכותי ומלומד שאתה לא מכיר!!!
ריקי
במקום להתלונן תוציאו רישיון נהיגה על אוטובוס וכך גם תרויחו מקצוע ופרנסה וגם תתנו שירות יותר טוב.להתבטל ולהתלונן ,זה לא פיתרון. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מומי
24
למה כאלה צעקות ליד ילדים מסכנים. למה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צילי
23
אוטובוס מהדרין לנשים בצבע ורוד עם נהגת חרדית נושרת. ואוטובוס מהדרין שחור לגברים עם נהג חרדי נושר.
דן סגל
לקחת לך אחלה שם...אתה יודע איפה הוא היום אותו אחד שאתה מכונה בשמו...
מיקו
למה אתה עושה צחוק אל תשתמש במילה נושר בלעג ובבוז אתה לא יותר טוב מאף אחד חומר למחשבה
אהרן
חחחחחחחחחחח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוד
שה' ירחם על נשמתך האומללה שזה מה שמצאה לעשות בחיים.
ושבו בנים
22
צריך פשוט כולם אבל כולם ליפתוח אותו במקות ככה הו ילמד לדבר ולהיתנהג יפה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלעד
21
הנהג עברייין .צריך להיות תחת סורג ובריח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ש.א.
20
אני הייתי באוטבוס אין קשר בין הסיפור לגור, אל תהיו יפי נפש למקרה של שנאת חרדים והתעללות מזויעה!!
גרומן
נראה לי שכל הנשים שם עם מטפחות וכפי הידוע לי נשות גור אינטלגנטיות והולכים עם פאות, אז מה בדיוק,
אמת
19
לא יכולים לטפל בו כראוי לו?!
דבש, ירושלים
18
אין גבול לסבל הנוראי אותו עובר הציבור החרדי התחבורה הציבורית בוששההההה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אליה
17
ל 59 חברה של ערבים
דוד
16
אני פניי מס פעמים לחברה על שטעויות של נהגים ונציג תלונות בציהבור אמר מפורש" מרז קווי 900(חרדים) יש לנו רק בעיות איתכם
עדי
15
לאור התנהגות פושעת מסוכנת ומבזה החוזרת על עצמה המשטרה ומש.התחבורה חייבים לדאוג במידי לסלקו ממשרתו ולנקוט בהליכים מתבקשים.
מנחם חיים ברייר
14
בכל הקשור לאלימות ולחסידות גור, לא הייתי ממהר להסיק מי התוקפן הראשון..
יעקב
13
מצפה לתגובה חריפה ביותר מהחברה ולפיצוי הולם! לא יתכן שעבד כי ימלוך.... כל 'בעל עגולה' משתמש במושכות להרע...
מזועזע
12
צריך היה לנטרל אותו וללמד אותו לרח שלא ישכח לכל החיים והחרדים 60 איש בתוך אוטבוס היו יכולים ועוד איך לעשות זאת בגאווה ואח"כ נראה את הפרצוף המכוער שלו במראה של נתיב "אקספרס"
יהודה
11
נהגים שונאי חרדין יש בכל מקום גם בירושלים בקו 5 יש נהג מזעזע צועק על הילדות מבית יעקב, סוגר עליהן דלת ומתנהג בברבריות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני
10
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
תסתכל איך המצב שם על הפנים ואיך כל נהג עושה מה בא לו ומשפיל אנשים כמה שבא לו
אלי
האגף הארור לאכיפת חניה בעיריה כדי שהעיריה תוכל לעשות קופה יפה על האזרחים והוא חבריו ימשיכו לחגוג על גבינו.
אבי
9
נהג אחד נגד 50 נוסעים? למה לא טיפלו בו כמו שצריך. היו צריכים להרביץ לו מכות ולגרש אותו נהאוטובוס
נפתלי
עם ילדים קטנים ועיפים ותלויים בחסדי או בהתעללויותי הנהג הרחום והחנון?.......
נוסעת
8
לפטר אותו!!!!מושחת!!הבעיה בענין התחבורה הצבורית הוא כזה:מתי בפעם האחרונה גפני או ליצמן ישבו באוטובוס כל היפי נפש והעסקונה יושבים ברכבי שרד ולנו פשוטי העם נותר לסבול!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרון
7
תלונות למשרד התחבורה הפצת סרטונים ברשת להציף בתלונות בזמן אמת להזמין משטרה שתעצור את הנהג בדרך
קוקו
6
השבוע נסעתי בבוקר לבני ברק והנהג היה צריך לעצור לי בקונקורד,וברבי עקיבא היה שם עבודות בכביש ,והתחנה האוחרונה בקונקורד ,והוא הוריד אותי ברבי עקיבא ,מברור החברה הוא היה צריך להוריד אותי בקונקורד ,מה שהגדיל את הכל זה הקללות שהוא קילל אותי אני אישה עדינה בקושי פתחתי את הפה רק אמרתי לו שאני צריכה לרדת בק
יהודית
תלמדי אותו לקח לכול החיים שלו שהחרדים זה לא עם פרייר אנחנו לא סתם איזה סמרטוט ריצפה מעפן אנחנו זה עם ניבחר
na2018
5
כמובן שבחברה הבטחו לנו שהנהג הפושע הזה לא יחזור לפחות בקוים החרדים אפילו שכל אחד מבין שנהג כזה ישר לכלא אבל חוצפת החברה שהשבוע חזר המקרה הזה ובגדול....קו 985 מחצור לאשדוד מוצש"ק קללות איומים והסתה רק קטן השבוע. נוסע שעלה לעזור לאחיו קיבל סתירה בלחי על זה שלא שילם!!!!!!!!!!!!!!! חוצפ של חברה שלוגו
ר
4
תדרשו חברת אוטובוסים אחרת.
1
3
גם בקו 613 שזה קו רציני של החברה מנתניה לבני ברק וחזור יש תנאים קשים בכל הנוגע לאוטובוסים עצמם אוטובוסים ללא מזגנים בקיץ ????!!!! כמה שפונים לחברה ומשתדלים אין עם מי לדבר חברה פח!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
2
מה עוזר להתלונן לחברה? צריך להגיש תלונה למשטרה ולפתוח לו תיק פלילי
יעיל
1
כולם ערביים
צפתי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: