מסתער על הקרב הפנימי

ליצמן: דגל יותר גדולים? שמעתם על מגיפה אצל החסידים?

ליצמן מסתער על הקרב מול "דגל התורה" ומאיים בריצה נפרדת - גם בבני ברק. בנאום שנשא, דחה בזלזול את הטענות ש'דגל' גדולה יותר מ'אגודה' ונפנף ב'פלג הירושלמי' ובמרן הרב שך זצ"ל (בארץ)

סגן השר יעקב ליצמן (צילום: Avi Dishi/Flash90)

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן יוצא למתקפה חריפה נגד אנשי 'דגל התורה' על רקע כוונתם להיפרד מ'אגודת ישראל' בבחירות למועצת העיר ירושלים ובערים נוספות.

בנאום שנשא (אמש) בכנס של 'איחוד מוסדות גור', דחה ליצמן את הטענות לקיפוח של 'דגל' - למרות היותה גדולה יותר מ'אגודה', הכחיש "פילוג פנימי" בתוך אגודה ואיים להפר את ההסמכים מול 'דגל' גם בבני ברק.

"שלא יאיימו עלינו על הליכה נפרדת", אמר ליצמן בנאומו והוסיף איום משלו: "אם לא נלך יחד בתיאום בירושלים, לא נלך יחד בתיאום גם בבני ברק".

באשר לגודלה של המפלגה הליטאית, אמר ליצמן כי "אין כל היגיון ש'דגל' יותר גדולים מ'אגודה'. שמעתם על איזה מגיפה רחמנא ליצלן אצל החסידים? האם הייתה ילודה רק בקרב ליטאים?".

"אני שמעתי דווקא משהו אחר", המשיך ליצמן, "שמעתי שיש פילוג קשה בליטאים, ובעלזא ועוד קבוצות התווספו אלינו".

בסיום דבריו המשיך ליצמן להישען על ההסכם הישן ב'יהדות התורה', ואמר כי "מרנן הרב שך זצ"ל ובעל הפני מנחם זצ"ל קבעו יחדיו 60:40. לא יהיה כל שינוי מזה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
הפלג קיבל כ16 בבני ברק ים ק"ס אם דגל 60 אחוז אז הליטאים 74 אחוז והחסדים 24 אחוז. חחחח
רק אמת!
24
ליצמן שהגיע מהציבור הליטאי רוצה לדאוג לציבור החסידי, וגפני שהגיע מחסידי גור רוצה לדאוג לציבור הליטאי. ממש ימות המשיח !!!
ירון
23
מקווה שיתפלגו בכל הארץ ובבני ברק ימשיך מועמד חסידי
דניאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: