ר"ע טבריה החדש

הגרב"צ מוצפי מתאר את רון קובי: "משוגע"

כך התייחס הפוסק הספרדי הבכיר לראש עיריית טבריה הפרובוקטיבי, שהשערוריות סביבו לא פוסקות מרגע כניסתו לתפקידו החדש לאחר שניצח בבחירות האחרונות. צפו (בארץ)

הגאון רבי בן ציון מוצפי, מבכירי הרבנים הספרדים, יוצא במתקפה חריפה נגד ראש עיריית טבריה רון רובי, ואומר עליו בין היתר: "הוא משוגע".

כזכור, לאחר שנים בהן נאבק קובי באובססיביות נגד החרדים בטבריה, הוא הפתיע ונבחר לראשות העיר בבחירות האחרונות, כשמאז הוא ממשיך בקו הפרובוקטיבי שלו.

כך כשהכריז כי לא יתן שאחוז החרדים המתגוררים בעיר יעבור את ה-30%, כך כשתלש בידיו מלוח בית כנסת מודעה שכתב נגדו ראש העיר וכך בעוד שלל התבטאויות מוזרות ומסיתות.

בשיעור שמסר לאחרונה בבית הכנסת מוסיוף, הקדים הגרב"צ מוצפי ואמר: "מי לנו כירבעם בן נבט, מי לנו גדול ממנו, היה ענק בתורה חלילה מלדבר, מאה ושלוש ביאורים בכל פסוק ופסוק, מאה ושלוש הלכות היה דורש מכל פסוק, והכל אבד - אין לנו את זה היום".

"הוא חטא והחטיא את ישראל ועבד עבודה זרה, גרם לישראל לעבוד עבודה זה. והיה מחרף ומגדף את הקב"ה, והכל להכעיס אותו הכל. אנטי אנטי".

רון קובי (צילום: David Cohen/Flash90)

בשלב הזה עבר הרב מוצפי לתקוף את רון קובי: "אולי זה ראש עיריית טבריה יש לו ניצוץ ממנו, עכשיו. משוגע, נכד של גדולי ישראל ואומר זה עיר חילונית. משוגע! זה עיר חילונית? מי ייסד אותה? שם תלמוד ירושלמי חובר; שם רבי מאיר כתב את המשניות; שם יושב רבי עקיבא עד היום. צדיקים במיתתם קרויים חיים: רבן יוחנן בן זכאי שלא היה מקרא, משנה, אגדה ודברי סופרים, מה לא? היה יודע כל התורה כולה; שם רבי מאיר, סתם משנה - רבי מאיר; הרמב"ם! מאור עיננו, הנשר הגדול שם קבור".

"אז הוא יבוא יחלן את העיר הזאת? יבזה אותה? מה הוא חושב לעצמו? כמה היו לפניו, ואיפה הם...", סיים הגרב"צ מוצפי את דבריו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
מוצאים דברים מהקשרם ראש העיר חוזר ואומר סטטוס קוו ישמר בשכונות החרדיות מכבדים ובגדול אבל אל לישכוח טבריה עיר תיירותית ולכן הטיילת תהיה פתוחה בשבתות וכל איזורי התיירות סביב הבינרת.
טברייני
רון קובי יעבור מן העולם.. השבת תעיד נגדו.. פושע ישראל כל מי שהצביע עבורו יתן את הדין כולל משפחת ויזאן שהם כאילו חרדים
פרשן אמיתי
14
אאפס ממאופס שניתן לו ע"י חכמי חלם לדמש כראש עיר. בושה לטבריינים, בושה שבחרתם בפושטק הזה לשמש כראש העיר שלכם. איזו נפילה נפלה עליכם. נבל מנובל
גולו
13
מפני חטאי החרדים בטבריה נבחר זה לראש העיר.
דן סגל
12
תיירותית - כן אבל בשנים האחרונות כל התיירות היא דתית! דתיים בכל פינה וקברי צדיקים בכל כיכר . צריך להגיד את האמת - כל כך הרבה חוזרים בתשובה בכל המדינה. תהליך שאי אפשר להתעלם ממנו- בטבריה זה מורגש.
אילן
11
שפל של כמה שנים עכשיו בעיר. השוק עצר. מחירים ירדו . בקריה החרדית קרית שמואל יש המון דירות למכירה בזיל הזול.
יוסף
10
קובי מעוניין שיקללו אותו יבזו אותו העיקר..... שידברו עליו!!!!
רעות
9
ועושה פרובוקציה חדשה... צומממייי..
פלאפל
8
קרובה מפלתו להגיע.. כל מי שהתעסק עם בורא עולם קיבל את עונשו. שלא תטעו, אין לו מלחמה עם החרדים יש לו מלחמה עם מלך העולם
.
7
כאילו הוא נלחם בחרדים כשלמעשה הוא מצפצף ומתגרה בבורא עולם. בנוסף אני מאשים את החרדים הקיצונים שבהתנהגותם מביאים פרובוקציות וצרות מיותרות ויש להם חלק גדול במתרחש והם שותפים לראש העיר טבריה שמתנהג כמו נמרוד. אני מצפה מהחרדים השפויים שייצאו בתקשורת נגד החרדים הקיצונים לפני שיגיעו אסונות חלילה.
יהודי אמיתי
6
סופו להיכחד
אבי צייט
מאפו אתה יודע?
שאול יצחק השובב
5
דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום!! לא אחסן מינו ומרוחו... קטונתי מלמתוח ביקורת חלילה רק אומר את דעתי..
דרכי דרכי נועם.
4
מישו יודע איך קוראים לראש עיריית גבעתיים או מעלה עמוס?
שירי
3
סבא שלו שהיה רב מצטער מזה בשמיים
אלי
2
אדרבה
קל לומר
1
אם הוא יהודי זה ספק גדול, אננשי טבריה טעו טעות גדולה כאשר איפשרו לאדם רדוד ונחות וגם ירוד לכהן כראש העיר, מי הוא שיחליט מי יגור בעיר ואיזה טחוז חרדים יתישבו בה, אין לו שום סמכות ושום זכות למהוע מאנשים להתגורר בעיר הקדושה, לסיכום זה אדם מסכן שזקוק לרחמי שמיים שה' יתן לו קצת חכמה ושכל בקודקוד שלו מי
יהודיה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: